Miloš Biković sklonjen iz serije White Lotus: Oglasio se srpski glumac, pomenuo i bombardovanje

Izvor: B92, 03.Feb.2024, 02:25

Miloš Biković sklonjen iz serije "White Lotus": Oglasio se srpski glumac, pomenuo i bombardovanje

Poznati srpski glumac Miloš Biković trebalo je da se pojavi u novoj, trećoj sezoni serije "White Lotus". Međutim, kako javlja portal "Deadline", HBO je odustao od saradnje sa Bikovićem, koji je trebalo da tumači lik Rusa po imenu Valentin.

Uloga će pripasti drugom glumcu.

Posle ovde odluke, Biković se oglasio saopštenjem na društvenoj mreži "Iks", na srpskom, engleskom i ruskom jeziku.

"Odrastao sam u zemlji razorenoj ratom. Kada sam imao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 11 godina, dane i noći sam provodio u skloništu, dok je bombardovana moja zemlja i moj rodni grad. Takvu pustoš nikad nikome ne bih poželeo. Svakim danom je sve više sukoba svuda u celom svetu. Svaki od njih je različit. I svaki od njih je strašan. Voleo bih da svi oni prestanu i da pobedi princip ljubavi. Danas se protiv mene vodi ciljana kampanja, koja kroz spoljni uticaj stvara ozbiljan presedan, bacajući senku na suštinu umetničke slobode. Rezultat takvog narativa je trijumf besmisla i poraz umetnosti", naveo je Biković.

"Počastvovan sam što sam izbaran da budem deo 'White Lotus'-a, TV serije koju veoma uvažavam, i uz kolege koje izuzetno poštujem. Ipak, moje učešće u njoj nije moguće iz razloga koji su van domena kulture, i ja se neću poklanjati narativu koji ugrožava moj integritet. Želim da se zahvalim svima koji su bili uz mene, a mojim kolegama želim veliki uspeh u novoj sezoni. Uprkos svemu, ja i dalje verujem da umetnost leči i da može da ujedini čovečanstvo. Stoga će moja uverenja i moja posvećenost umetnosti ostati nepromenjeni", dodao je.

Podsećanja radi, ukrajinsko ministarstvo spoljnih poslova oglasilo se nedavno, nakon vesti da će Miloš Biković igrati u trećoj sezoni serije "Beli lotos" (White Lotus) i uputili zahtev HBO-u da Biković ne igra u toj seriji.

U objavi se nalaze i snimci Bikovića sa različitim replikama u filmovima, izjavama o Rusiji, ali i nagradama koje je dobijao u Srbiji i Rusiji.

"Da li je u redu da radite sa osobom koja podržava genocid i krši međunarodno pravo", pitanje je koje su uputili Ukrajinci HBO platformi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Poznati koji su podržali Bikovića nakon sramnog izbacivanja iz serije: "Ostani slobodan"

Izvor: B92, 03.Feb.2024

Poznati srpski glumac Miloš Biković trebalo je da se pojavi u novoj, trećoj sezoni serije "White Lotus". Međutim, kako javlja portal "Deadline", HBO je odustao od saradnje sa Bikovićem, koji je trebalo da tumači lik Rusa po imenu Valentin...Nakon što se i naš glumac oglasio povodom aktuelne situacije,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.