Ferrari
Ferrari

Ferari je osnovan od strane Enca Ferarija, i priča o čuvenom modelu Skuderia jeste priča o posvećenosti, različitosti i brzim vozilima.
Nakon preseljenja u Maranelo 1943. godine Enco je izgradio Tipo 815 koji je bio prvi model Ferarija, a ne 125 sport kako je pogrešno verovano poslednjih godina. Nepripremljeni za bitku sa modelom Jaguara E tipe na putu, kompanija je uradila dosta toga da obezbedi rast firmi.

Pomoć je došla od jednog čoveka koji je bio otpušten bivši inžinjer Karlo Chiti, koji je doveo nove ljude u tim da bi završio razvoj 250 GTO modela. Misija završetka novog modela je uspešno završena. Ferari je cvetao tokom šesdesetih godina. Model kao što je Dino je postao odmah klasičan hit, što je rezultiralo u velikom povećanju prodaje. Stabilan novčani tok firme je dozvolio Ferarijevom timu da nastavi sa istraživanjima novih motora i modela, što je dovelo do novog modela 250 P.

Nakon što Fia zabranjuje sva kola iznad 3000CC Ferari je morao da pauzira projektima i novim modelima. Pretnja je došla i od kompanije Porše koji je dominirao u trkama početkom sedamdesetih. Ferari je kasnije imao fantastičan povratak sa modelom 312PB. Od 1973. godine Ferari se samo isključivo fokusira na F1. Iako je Ferari brend osnovan 1939. godine, kao proizvođač automobila ova kompanija se pročula tek 1947. godine. Tada je otkriven prvi Ferari automobil koji je oduševio čitav svet.

Ova Italijanska kompanija svaki rođendan slavi sve jača. Ferari je imao manifestaciju gde je predstavio 350 besprekornih specijalnih izdanja, koja su oduševila vlasnike i ljubitelje automobila. 350 unikatnih automobila je bilo inspirisano Ferari flotom, a sačinjavala je sedamdeset verzija kalifornia t, 488 gtb, 488 spajder, gtc4 luso i f12 berlineta. Visok nivo ekskluzivnosti koji takva proslava jednostavno zahteva uključuje saradnju sa poznatim kompanijama, ovi automobili su ostvarenje snova budućih vlasnika.

Za Ferari se navodi da je izvršeno dizajniranje 350 jedinstvenih automobila gde se ne zna koji je lepši, i da je to poslastica za sve ljubitelje koja će se dugo gustirati. Odabrani su specijalni vlasnici i kolekcionari koji će uživati u čarima ovih automobila. Više novih modela je bilo izloženo na sajmu u Parizu gde su vozila mamila uzdahe. Ferari je proizvođač automobila iz Italije koji je kroz svoje sportske automobile i angažman u trkama formule jedan postao popularan. Ferari godišnje proizvodi do 5000 automobila, Fca je trenutno vlasnik 90 odsto kompanije a preostalih deset odsto drži Pjero Ferari potpredsednik ove marke i sin njenog osnivača Enca koji je preminuo 1988. godine.

Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jun.2020, 12:48

PEVAČICE SE OBRUKALE: Pokazale vozačko neznanje - vole FERARI, ali saobraćajna pravila KRŠE (VIDEO)

PEVAČICE SE OBRUKALE: Pokazale vozačko neznanje - vole FERARI, ali saobraćajna pravila KRŠE (VIDEO)

Na prvom snimanju u novoj sezoni emisije "Snaga oktana".... Već na snimanju prve emisije „Snaga oktana“, u novoj sezoni, na Hepi televiziji, estrada je pokazala da voli skupe automobile, ali ne i – pravila! Jelena Dimitrijević i Ivan Ivanov, dokazani dvojac, u sjajnoj scenografiji, rešetali su pitanjima Tamaru Milutinović, Veru Matović i Nemanju Milovanović, šampiona u trkama. - Svi vole ferari, ali se žale na sigurnosne pojaseve, crveno svetlo...

Detaljnije >>

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Jun.2020, 12:26

Volf: Ne odbacujem mogućnost dolaska Fetela u Mercedes

Toto Volf, šef F1 tima Mercedes AMG, izjavio je da se nikako ne može zanemariti mogućnost dovođenja u ekipu njemačkog vozača Sebastijana Fetela koji će napustiti Ferrari 2021. godine.

Detaljnije >>

Izvor: AutoBlog, 03.Jun.2020, 23:47

F1: Prvi čovek Mercedesa ne odbacuje mogućnost angažovanja Sebastijana Fetela

F1: Prvi čovek Mercedesa ne odbacuje mogućnost angažovanja Sebastijana Fetela

Toto Volf, prvi čovek Mercedesa, ne odbacuje mogućnost angažovanja Sebastijana Fetela, ukoliko Luis Hamilton ili Valteri Botas odu iz tima. Kako podseća Sport Klub, Fetel će na kraju sezone zvanično napustiti Ferari, ali za sad nema nagoveštaja gde bi mogao da nastavi karijeru. Sa druge strane, Hamiltonu i Botasu istovremeno ističe ugovor i promene su moguće, pa i da četvorostruki svetski šampion pređe u Mercedes. "Jedan od njih dvojice može da dođe i kaže ja više ne želim...

Detaljnije >>

Izvor: B92, 03.Jun.2020

Kad Nemci "prerade" Ferrari

Kad Nemci prerade Ferrari

U nemačkom DMC-u su pripremili modifikovani Ferrari 812 Superfast.. Nemački DMC modifikovao je Ferrari 812 Superfast, automobil koji je nazvan "Spia" i njegov "Aero Kit" se posebno ističe pošto je napravljen od ugljeničnih vlakana. Oni su takođe radili na točkovima i felnama i malo su pojačali Ferrarijev V12 motor. Paket od ugljeničnih...

Detaljnije >>

Izvor: B92, 03.Jun.2020

Zvezda Juventusa imitirala psovanje Mauricija Sarija VIDEO

Zvezda Juventusa imitirala psovanje Mauricija Sarija VIDEO

Daglas Kosta je dane dok se ne nastavi Serija A provodio igrajući igrice, a to je činio sa vozačem Ferarija Čarlsom Leklerom.. Tom prilikom je ispričao zanimljivu anegdotu sa treninga Juventusa i imitirao trenera Mauricija Sarija. "Sarinam uvek kaže: 'Hajde, momci, nemojte da trčite kao pasji penis kada ste u presingu. Zašto to uvek radite?..

Detaljnije >>

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jun.2020, 16:32

UNUK ERE OJDANIĆA U VRELOJ AKCIJI SA ATINOM FERARI - Pred svima joj milovao grudi! Takmičari u šoku

UNUK ERE OJDANIĆA U VRELOJ AKCIJI SA ATINOM FERARI - Pred svima joj milovao grudi! Takmičari u šoku

Izgleda da će ovde biti nečega.... Unuk poznatog pevača Ere Ojdanić, takmičar "Parova" Uroš Anđelić , za sve ovo vreme koliko je u vili, pokazao je da i te kako ima genetiku na svog dedu, posebno kada su u pitanju žene. On nikako ne gubi vreme u vili, a sada je uspeo da se približi jednoj od najatraktivnijih takmičarki - Atini Ferari.

Detaljnije >>

Izvor: AutoBlog, 02.Jun.2020

DMC Ferrari 812 Superfast Spia

DMC Ferrari 812 Superfast Spia

U nemačkom DMC-u su pripremili modifikovani Ferrari 812 Superfast (nazvan "Spia" i u specijalnoj Starshine Blue boji), kod koga se pre svega ističu aero kit od ugljeničnih vlakana, set novih točkova i pojačani V12 motor. Paket od ugljeničnih vlakana između ostalog sadrži prednji spojler, set pragova, zadnji difuzor i...

Detaljnije >>