Ferrari
Ferrari

Ferari je osnovan od strane Enca Ferarija, i priča o čuvenom modelu Skuderia jeste priča o posvećenosti, različitosti i brzim vozilima.
Nakon preseljenja u Maranelo 1943. godine Enco je izgradio Tipo 815 koji je bio prvi model Ferarija, a ne 125 sport kako je pogrešno verovano poslednjih godina. Nepripremljeni za bitku sa modelom Jaguara E tipe na putu, kompanija je uradila dosta toga da obezbedi rast firmi.

Pomoć je došla od jednog čoveka koji je bio otpušten bivši inžinjer Karlo Chiti, koji je doveo nove ljude u tim da bi završio razvoj 250 GTO modela. Misija završetka novog modela je uspešno završena. Ferari je cvetao tokom šesdesetih godina. Model kao što je Dino je postao odmah klasičan hit, što je rezultiralo u velikom povećanju prodaje. Stabilan novčani tok firme je dozvolio Ferarijevom timu da nastavi sa istraživanjima novih motora i modela, što je dovelo do novog modela 250 P.

Nakon što Fia zabranjuje sva kola iznad 3000CC Ferari je morao da pauzira projektima i novim modelima. Pretnja je došla i od kompanije Porše koji je dominirao u trkama početkom sedamdesetih. Ferari je kasnije imao fantastičan povratak sa modelom 312PB. Od 1973. godine Ferari se samo isključivo fokusira na F1. Iako je Ferari brend osnovan 1939. godine, kao proizvođač automobila ova kompanija se pročula tek 1947. godine. Tada je otkriven prvi Ferari automobil koji je oduševio čitav svet.

Ova Italijanska kompanija svaki rođendan slavi sve jača. Ferari je imao manifestaciju gde je predstavio 350 besprekornih specijalnih izdanja, koja su oduševila vlasnike i ljubitelje automobila. 350 unikatnih automobila je bilo inspirisano Ferari flotom, a sačinjavala je sedamdeset verzija kalifornia t, 488 gtb, 488 spajder, gtc4 luso i f12 berlineta. Visok nivo ekskluzivnosti koji takva proslava jednostavno zahteva uključuje saradnju sa poznatim kompanijama, ovi automobili su ostvarenje snova budućih vlasnika.

Za Ferari se navodi da je izvršeno dizajniranje 350 jedinstvenih automobila gde se ne zna koji je lepši, i da je to poslastica za sve ljubitelje koja će se dugo gustirati. Odabrani su specijalni vlasnici i kolekcionari koji će uživati u čarima ovih automobila. Više novih modela je bilo izloženo na sajmu u Parizu gde su vozila mamila uzdahe. Ferari je proizvođač automobila iz Italije koji je kroz svoje sportske automobile i angažman u trkama formule jedan postao popularan. Ferari godišnje proizvodi do 5000 automobila, Fca je trenutno vlasnik 90 odsto kompanije a preostalih deset odsto drži Pjero Ferari potpredsednik ove marke i sin njenog osnivača Enca koji je preminuo 1988. godine.

Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

DA LI JE OVO PRAVO STANJE SRPSKE KOŠARKE? Zvezda demolirana sa 104 razlike od klinaca iz Barselone!

Zvezda je prošla užasno Šokantan poraz Zvezdinih mlađih pionira od Barselone na međunarodnom turniru u Ferari u Italiji šokirao je košarkašku javnost i pokrenuo ozbiljne razgovore o trenutnom stanju srpske košarke. Rezultat od 132:28 u korist Barselone predstavlja neverovatnu...

Izvor: HotSport.rs, 26.Apr.2024, 16:13

Detaljnije >>

NOVI GENERALNI SPONZOR ZA FERARI: Da li se bliži izjednačavanje sa Red Bulom?

NOVI GENERALNI SPONZOR ZA FERARI: Da li se bliži izjednačavanje sa Red Bulom?

Ekipa Formule 1 iz Maranela obelodanila je potpisivanje višegodišnjeg ugovora sa novim generalnim sponzorom - HP (Hewlett Packard) koji će početi sledeće godine.

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Apr.2024

Detaljnije >>

Mehaničar imao zadatak da preveze skupoceni Ferrari na izložbu udaljenu 18 km: Slupao ga je u prvom tunelu

Budući da se događaj odvijao na samo 18 kilometara udaljenosti, odlučeno je da automobil na lokaciju dođe „vlastitom snagom“, a ključevi su povereni 24-godišnjaku Da možda nije dobra ideja poveriti jedan od najpoznatijih superautomobila svih vremena, Ferrari F40, neiskusnom...

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 24.Apr.2024, 12:25

Detaljnije >>

Mehaničar je imao zadatak da preveze SKUPOCENI FERRARI na izložbu udaljenu 18 km - desila se NEZAMISLIVA katastrofa (FOTO)

Mehaničar je imao zadatak da preveze SKUPOCENI FERRARI na izložbu udaljenu 18 km - desila se NEZAMISLIVA katastrofa (FOTO)

Budući da se događaj odvijao na samo 18 kilometara udaljenosti, odlučeno je da automobil na lokaciju dođe "vlastitom snagom", a ključevi su povereni 24-godišnjaku.

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Apr.2024

Detaljnije >>

OLIČENJE AUTOMOBILSKOG LUKSUZA: Evo zašto je Ferari crvene boje

OLIČENJE AUTOMOBILSKOG LUKSUZA: Evo zašto je Ferari crvene boje

Automobili kuće Ferari, sinonim za brzinu, luksuz i neuporediv dizajn, prepoznatljivi su širom sveta po svojoj ikoničnoj boji Rossa Corsa. Ova...

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Apr.2024, 23:26

Detaljnije >>

Tek što je izašao iz salona i krenuo na izložbu u Minhen, mladi vozač je u tunelu razbio Ferrari F40

Tek što je izašao iz salona i krenuo na izložbu u Minhen, mladi vozač je u tunelu razbio Ferrari F40

Da možda nije dobra ideja poveriti jedan od najpoznatijih superautomobila svih vremena, Ferrari F40, neiskusnom 24-godišnjaku, na teži način su otkrili u nemačkoj firmi Mechatronik, specijalizovanoj za restauraciju i prodaju skupih klasičnih automobila. Prema nemačkim medijima, zaposleni u firmi je dobio zadatak da preveze F40 iz 1990. godine, vredan oko 3 miliona evra, na izložbu automobila koja se održavala u obližnjem kompleksu Motorworld u Minhenu. Budući da se događaj odvijao...

Izvor: AutoBlog, 23.Apr.2024

Detaljnije >>

Zaposleni u auto-kući slupao auto od tri miliona evra (FOTO)

​Jedan mladić u Njemačkoj imao je, moglo bi se reći, loš dan na poslu. On je, naime, zaposlen u kompaniji Mechatronik, koja se bavi...

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Apr.2024

Detaljnije >>