Ferrari
Ferrari

Ferari je osnovan od strane Enca Ferarija, i priča o čuvenom modelu Skuderia jeste priča o posvećenosti, različitosti i brzim vozilima.
Nakon preseljenja u Maranelo 1943. godine Enco je izgradio Tipo 815 koji je bio prvi model Ferarija, a ne 125 sport kako je pogrešno verovano poslednjih godina. Nepripremljeni za bitku sa modelom Jaguara E tipe na putu, kompanija je uradila dosta toga da obezbedi rast firmi.

Pomoć je došla od jednog čoveka koji je bio otpušten bivši inžinjer Karlo Chiti, koji je doveo nove ljude u tim da bi završio razvoj 250 GTO modela. Misija završetka novog modela je uspešno završena. Ferari je cvetao tokom šesdesetih godina. Model kao što je Dino je postao odmah klasičan hit, što je rezultiralo u velikom povećanju prodaje. Stabilan novčani tok firme je dozvolio Ferarijevom timu da nastavi sa istraživanjima novih motora i modela, što je dovelo do novog modela 250 P.

Nakon što Fia zabranjuje sva kola iznad 3000CC Ferari je morao da pauzira projektima i novim modelima. Pretnja je došla i od kompanije Porše koji je dominirao u trkama početkom sedamdesetih. Ferari je kasnije imao fantastičan povratak sa modelom 312PB. Od 1973. godine Ferari se samo isključivo fokusira na F1. Iako je Ferari brend osnovan 1939. godine, kao proizvođač automobila ova kompanija se pročula tek 1947. godine. Tada je otkriven prvi Ferari automobil koji je oduševio čitav svet.

Ova Italijanska kompanija svaki rođendan slavi sve jača. Ferari je imao manifestaciju gde je predstavio 350 besprekornih specijalnih izdanja, koja su oduševila vlasnike i ljubitelje automobila. 350 unikatnih automobila je bilo inspirisano Ferari flotom, a sačinjavala je sedamdeset verzija kalifornia t, 488 gtb, 488 spajder, gtc4 luso i f12 berlineta. Visok nivo ekskluzivnosti koji takva proslava jednostavno zahteva uključuje saradnju sa poznatim kompanijama, ovi automobili su ostvarenje snova budućih vlasnika.

Za Ferari se navodi da je izvršeno dizajniranje 350 jedinstvenih automobila gde se ne zna koji je lepši, i da je to poslastica za sve ljubitelje koja će se dugo gustirati. Odabrani su specijalni vlasnici i kolekcionari koji će uživati u čarima ovih automobila. Više novih modela je bilo izloženo na sajmu u Parizu gde su vozila mamila uzdahe. Ferari je proizvođač automobila iz Italije koji je kroz svoje sportske automobile i angažman u trkama formule jedan postao popularan. Ferari godišnje proizvodi do 5000 automobila, Fca je trenutno vlasnik 90 odsto kompanije a preostalih deset odsto drži Pjero Ferari potpredsednik ove marke i sin njenog osnivača Enca koji je preminuo 1988. godine.

Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Jan.2022, 13:22

Mehaničar slupao rijedak Ferrari vrijedan 2,5 miliona evra

Egzotični supersportski automobili rijetko se viđaju na putevima, pa ni njihovi udesi nisu česta pojava. Ali događaju se, a dokaz je ovaj sudar rijetkog Ferrarija Enzo u Holandiji.

Detaljnije >>

Izvor: B92, 19.Jan.2022

U sekundi nestalo 2,5 miliona evra: Mehaničar slupao redak Ferrari Enzo FOTO

U sekundi nestalo 2,5 miliona evra: Mehaničar slupao redak Ferrari Enzo FOTO

Egzotični supersportski automobili retko se viđaju na putevima, pa ni njihovi udesi nisu česta pojava. Ali događaju se, a dokaz je ovaj sudar retkog Ferrarija Enzo u Holandiji.. Kako se navodi, automobil je udario u drvo, nakon što je vozač očigledno izgubio kontrolu na klizavom kolovozu. Vozilo navodno pripada firmi Kroymans Automotive, ovlašćenom zastupniku Ferrarija u području gdje se nesreća desila. Fotografije sa maesta događaja pokazuju da je Ferrari...

Detaljnije >>

Izvor: AutoBlog, 13.Jan.2022, 11:33

No comment: Brillianté – replika Ferrari Testarosse

No comment: Brillianté – replika Ferrari Testarosse

* Baza je 1989 Chevrolet Corvette Cabrio, a pokreće ga 5,7 litarski V8 motor

Detaljnije >>

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Jan.2022, 21:05

Mansory Ferrari 812 Stallone GTS

Mansory prikazuje još jedan Stallone GTS (baziran na Ferrariju 812 GTS), ovde u upadljvom narandžastom izdanju.

Detaljnije >>

Izvor: B92, 09.Jan.2022

Mansory Ferrari 812 Stallone GTS

Mansory Ferrari 812 Stallone GTS

Mansory prikazuje još jedan Stallone GTS (baziran na Ferrariju 812 GTS), ovde u upadljvom narandžastom izdanju. Njegov V12 motor sada raspolaže sa 830KS i 740 Nm obrtnog momenta, piše Autoblog. Ubrzanje od 0 do 100 km/h traje 2,8 sekundi, dok je najveća brzina 345 km/h. Potrošnja goriva je 17,3 l/100 km, a emisija CO2 iznosi 383 g/km. U Mansory paketu su i aero body kit od ugljeničnih vlakana (prednji spojler, pragovi, otvori za vazduh,...

Detaljnije >>