Ferrari
Ferrari

Ferari je osnovan od strane Enca Ferarija, i priča o čuvenom modelu Skuderia jeste priča o posvećenosti, različitosti i brzim vozilima.
Nakon preseljenja u Maranelo 1943. godine Enco je izgradio Tipo 815 koji je bio prvi model Ferarija, a ne 125 sport kako je pogrešno verovano poslednjih godina. Nepripremljeni za bitku sa modelom Jaguara E tipe na putu, kompanija je uradila dosta toga da obezbedi rast firmi.

Pomoć je došla od jednog čoveka koji je bio otpušten bivši inžinjer Karlo Chiti, koji je doveo nove ljude u tim da bi završio razvoj 250 GTO modela. Misija završetka novog modela je uspešno završena. Ferari je cvetao tokom šesdesetih godina. Model kao što je Dino je postao odmah klasičan hit, što je rezultiralo u velikom povećanju prodaje. Stabilan novčani tok firme je dozvolio Ferarijevom timu da nastavi sa istraživanjima novih motora i modela, što je dovelo do novog modela 250 P.

Nakon što Fia zabranjuje sva kola iznad 3000CC Ferari je morao da pauzira projektima i novim modelima. Pretnja je došla i od kompanije Porše koji je dominirao u trkama početkom sedamdesetih. Ferari je kasnije imao fantastičan povratak sa modelom 312PB. Od 1973. godine Ferari se samo isključivo fokusira na F1. Iako je Ferari brend osnovan 1939. godine, kao proizvođač automobila ova kompanija se pročula tek 1947. godine. Tada je otkriven prvi Ferari automobil koji je oduševio čitav svet.

Ova Italijanska kompanija svaki rođendan slavi sve jača. Ferari je imao manifestaciju gde je predstavio 350 besprekornih specijalnih izdanja, koja su oduševila vlasnike i ljubitelje automobila. 350 unikatnih automobila je bilo inspirisano Ferari flotom, a sačinjavala je sedamdeset verzija kalifornia t, 488 gtb, 488 spajder, gtc4 luso i f12 berlineta. Visok nivo ekskluzivnosti koji takva proslava jednostavno zahteva uključuje saradnju sa poznatim kompanijama, ovi automobili su ostvarenje snova budućih vlasnika.

Za Ferari se navodi da je izvršeno dizajniranje 350 jedinstvenih automobila gde se ne zna koji je lepši, i da je to poslastica za sve ljubitelje koja će se dugo gustirati. Odabrani su specijalni vlasnici i kolekcionari koji će uživati u čarima ovih automobila. Više novih modela je bilo izloženo na sajmu u Parizu gde su vozila mamila uzdahe. Ferari je proizvođač automobila iz Italije koji je kroz svoje sportske automobile i angažman u trkama formule jedan postao popularan. Ferari godišnje proizvodi do 5000 automobila, Fca je trenutno vlasnik 90 odsto kompanije a preostalih deset odsto drži Pjero Ferari potpredsednik ove marke i sin njenog osnivača Enca koji je preminuo 1988. godine.

Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Izvor: Blic, 20.Sep.2018, 20:49

NA CRTU FORMULI 1 "Ferari" je predstavio nove modele, a njih će moći da priušti samo 500 srećnika (FOTO, VIDEO)

Nakon što su snimci i fotografije novog limitiranog modela "ferarija" procurile na internet, italijanska kompanija objavila je i zvanične fotografije novog modela "monca".

Detaljnije >>

Izvor: B92, 20.Sep.2018

Nutricionisti tvrde: Ove tri namirnice uzrokuju stvaranje "šlaufa" na stomaku

Nutricionisti tvrde: Ove tri namirnice uzrokuju stvaranje šlaufa na stomaku

Nutricionisti su se nedavno složili da se trbušni mišići "prave" u kuhinji, a ne u teretanu, što znači da za ravan stomak morate da obratite pažnju na hranu koju unosite tokom celog dana. U suprotnom, određene namirnice vam mogu otežati da smršate, ali i izazvati stvaranje naslaga na ovom predelu.. Poznata dijetetičarka Stefani Ferari izdvojila je za magazin "Pop šugar" (Pop sugar) tri namirnice kojih bi trebalo da se klonite ako želite ravan stomak. Šećer.

Detaljnije >>

Izvor: B92, 20.Sep.2018

Ferrari ekskluziva: Monza SP1 i SP2

Ferrari ekskluziva:  Monza SP1 i SP2

Italijanski proizvođač predstavio je dva modela iz nove ekskluzivne serije vozila nazvane "Icona line".. Ferrari Monza SP1 i Monza SP2 dizajnirani su po ugledu na trkačke automobile ovog proizvođača iz polovine 20. veka, kao što je Ferrari 166 MM iz 1948. Monza SP1 je beskompromisni jednosed koji je dizajniran da pruži “jedinstveno iskustvo za vožnje bolida Formule 1”, kažu u Ferrariju. SP2 dizajniran je u sličnom...

Detaljnije >>

Izvor: Danas, 20.Sep.2018

Ferari će lansirati 15 novih modela do 2022.

Ferari će lansirati 15 novih modela do 2022.

ReutersNovi modeli Ferarija su još pod ciradom Italijanski proizvođač sportskih vozila je u sklopu petogodišnje strategije pod novim rukovodstvom najavio da će lansirati 15 novih modela do 2022. godine. Firma će predstaviti i svoj prvi terenac...

Detaljnije >>

Izvor: B92, 20.Sep.2018

Ferari će lansirati 15 novih modela do 2022.

Ferari će lansirati 15 novih modela do 2022.

Novi šef poznate automobilske firme je skovao ambiciozan plan.. Italijanski proizvođač sportskih vozila je u sklopu petogodišnje strategije pod novim rukovodstvom najavio da će lansirati 15 novih modela do 2022. godine. Firma će predstaviti i svoj prvi terenac Purosangue na kraju petogodišnjeg perioda. Izvršni direktor Luis Kamiljeri je rekao da je plan "ambiciozan" ali "izvodljiv" i da počiva na detaljnim proračunima. Kamiljeri je na čelo...

Detaljnije >>

Izvor: Radio 021, 20.Sep.2018

Ferari će lansirati 15 novih modela do 2022.

Novi šef poznate automobilske firme je skovao ambiciozan plan.. ReutersNovi modeli Ferarija su još pod ciradom. Italijanski proizvođač sportskih vozila je u sklopu petogodišnje strategije pod novim rukovodstvom najavio da će lansirati 15 novih modela do 2022. godine. Firma će predstaviti i svoj prvi terenac Purosangue na kraju petogodišnjeg perioda. Izvršni direktor Luis Kamiljeri je rekao da je plan „ambiciozan" ali „izvodljiv" i da počiva...

Detaljnije >>

Izvor: B92, 19.Sep.2018, 23:41

"Vozić" Fiorentine i Sampdorije posle podele bodova na Luiđi Ferariju

Vozić Fiorentine i Sampdorije posle podele bodova na Luiđi Ferariju

Fudbaleri Sampdorije odigrali su kod kuće nerešeno sa Fiorentinom 1:1, u zaostalom meču prvog kola italijanske Serije A.. Tim Nikole Milenkovića poveo je u 13. minutu kada je Đovani Simeone dobro skočio i glavom ispratio centaršut Birađija. Sampa se pobrinula da to ne bude i pobedonosni pogodak u 60. minutu. Bareto je dugom loptom pronašao Kaprarija...

Detaljnije >>