O Vesti.rs sajtu

Autor: Redakcija Vesti.rs, 08.Okt.2008, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O Vesti.rs sajtu

Internet pretraživač Vesti.rs je web mesto gde su objedinjene vesti svih većih medijskih kuća u Srbiji - televizijske stanice (RTS, B92, Pink, Avala...), štampani mediji (Blic, Politika Večernje novosti, Glas javnosti...) i mnogi internet magazini. Sve vesti su podeljene po oblastima na ekonomiju, politiku, sport, nauku i drugo.
Ukratko rečeno, Vesti.rs su pretraživač svih vesti koje se objave u Srbiji.

Sve vesti koje se nalaze na sajtu www.vesti.rs su preuzete sa drugih sajtova - i to automatizovano - softver ih je automatski preuzeo - nisu čak ni ručno prenete.
Vesti.rs automatizovano preuzimaju vesti sa 250 sajtova - to su uglavnom TV stanice, novinske agencije, časopisi, dnevne novine.
Pošto se vesti automatizovano prenose - odgovornost za sadržaj vesti snose upravo oni koji su objavili vest - odnosno ceo sistem funkcioniše pod pretpostavkom da će svi novinski izvori postupati odgovorno te da će objavljivati samo proverene informacije, kao i da preuzimaju odgovornost za napisano.
Pored svake vesti je naznačeno sa kog sajta su preuzete.
Ipak, ponekad se desi da sajtovi objave netačne navode ili fotografije za koje nemaju dozvolu - u tom slučaju mi odmah obrišemo sporni sadržaj sa našeg pretraživača čim nam neko javi da sadržaj ne sme biti u pretraživaču.

Vesti.rs dnevno preuzmu preko 3000 vesti, potpuno automatizovano, te je praktično nemoguće proveriti tačnost svih prenetih vesti, kao i autorska prava nad prenetim sadržajem.

Uzor nam je pretraživač Google.com - ako se na njemu može pronaći neka vest - želja nam je da to bude moguće i na domaćem pretraživaču Vesti.rs

“Vesti sa severa” d.o.o
Matični broj:21803901
PIB: 113110530

Stevana Musića 9/3/26, Novi Sad