Izvor: S media, 27.Jun.2013, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DRAMA U NOVOM SADU: Eksplodirala bomba ispod automobila, nekoliko građana povređeno (VIDEO, FOTO)

Pod službeni automobil lidera Narodnog pokreta "Dinara - Drina -Dunav", koji je član vladajuće koalicije u Novom Sadu, Tomislava Bokana jutros nešto posle 10 sati bačena je bomba na parkingu ispred kafića "Hogar" u Novom Sadu.

Policija, kako sa lica mesta javlja Tanjugov izveštač, obavlja uviđaj, a okupio se i veliki broj novinarskih ekipa.

U eksploziji je dvoje prolaznika lakše povređeno, mada zvanične potvrde o povređenima zasada nema. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<

Policija još nije izdala zvanično saopštenje, ali se novinarima obratio Tomislav Bokan, potvrdivši da je bomba bačena na njegov službeni automobil.

"Radi se o mom službenom automobilu, vozač je došao u kafić da se vidi sa svojim rođenim bratom i parkirao je ispred kafića, a odmah nakon toga začula se jaka eksplozija", rekao je Bokan.

On je kazao da navodno postoji neka žena koja je videla, kako je objasnio, "mlađeg muškarca koji je sa kapom i belim rukavicama prošao pored automobila i nešto bacio ispod".

Bokan: Ovaj slučaj ima političku pozadinu

Bokan, koji je vršilac dužnosti deirektora Javnog preduzeća "Urbanizam", kazao je novinarima da ima razloga da sumnja da neko u Ministarstvu unutrašnjih poslova pokušava da zataška taj slučaj.

On tvrdi da postoji dovoljno dokaza da se počinilac otkrije, jer, kako je rekao, "postoje očevici koji su ga jasno videli, a i ceo Bulever kojim se počinilac udaljio sa mesta događaja pokriven je kamerama".

"Imam razloga da sumnjam da ovaj slučaj ima političku pozadinu. Pre dva dana, na prostorijama pokreta Dinara-Drina-Dunav čiji sam predsednik, ispisani su grafiti ''Dođoši marš iz Novog Sada i Vojvodine'' i "Smrt dođošima", a sada je i bačena bomba pod moj službeni automobil. Poručujem svima koji su izabrali takav način borbe da nas neće uplašiti i da ćemo i dalje raditi na promociji jedinstva srpskog naroda", rekao je Bokan.

Na lice mesta stigli su i istražni sudija Višeg suda u Novom Sadu Tanja Ðurašković, kao i zamenik načelnika Policijske uprave Novi Sad Stevan Krstić, koji je i vršilac dužnosti prvog čoveka novosadske policije. On je rekao da je došao da vidi kako teče uviđaj kojim rukovodi istražni sudija.

Na pitanje novinara kako komentariše izjavu Bokana da sumnja da postoje pojedinci u MUP-u koji žele da zataškaju taj slučaj, Krstić je rekao da u MUP-u postoji unutrašnja kontrola i da se sve eventualne sumnje mogu prijaviti toj službi koja će sprovesti istragu. "O eventualnom motivu i svim drugim detaljima vezanim za ovaj slučaj može se pričati tek nakon što se okonča uviđaj", rekao je Krstić.

(Tanjug)

Foto: Beta/ Dragan Gojić

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Eksplodirala bomba u Novom Sadu, dvoje povređeno

Izvor: Press, 27.Jun.2013

Policija, kako sa lica mesta javlja Tanjugov izveštač, obavlja uviđaj, a okupio se i veliki broj novinarskih ekipa...Policija još nije izdala zvanično saopštenje, ali se novinarima obratio Tomislav Bokan, potvrdivši da je bomba bačena na njegov službeni automobil..."Radi se o mom službenom...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.