Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Maj.2024, 18:36

Vijetnam: Bili smo uzdržani jer nije bilo konsenzusa oko rezolucije o Srebrenici

Predstavnik Vijatnama u Generalnoj skupštini UN izjavio je danas da je njegova zemlja bila uzdržana prilikom glasanja o rezoluciji o Srebrenici jer o njoj nije postignut konsenzus svih strana.
"Uspostavljanje međunarodnog dana sećanja trebalo bi da pomogne da se ujedine, a ne da se podele strane u zemlji i države u regionu. Međutim, konsenzus nije postignut po tom pitanju. Imajući to u vidu, moja delegacija je bila uzdržana prilikom glasanja o nacrtu rezolucije", rekao je predstavnik Vijetnama na sednici Generalne skupštine UN na kojoj se raspravljalo o rezoluciji o Srebrenici.
On je pozvao sve strane da nastave da se angažuju u dijalogu "kako bi se postiglo uzajamno razumevanje".
Naglasio je...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Nebenzja: Usvajanje rezolucije Pirova pobeda sponzora, ne doprinosi pomirenju, već podelama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Maj.2024

Stalni predstavnik Rusije u Generalnoj skupštini UN (GSUN) Vasilij Nebnzja izjavio je danas da usvajanje rezolucije o Srebrenici predstavlja "Pirovu pobedu" za kosponzore rezolucije..."Šta je njome dobijeno? To je samo Pirova pobeda. Ako je njen cilj bio da se napravi podela u GSUN, onda su u tome...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.