Vlada ograničila cenu narodnog hleba na 54 dinara u narednih čest meseci

Izvor: JuznaSrbija.info, 23.Maj.2024, 18:24

Vlada ograničila cenu "narodnog" hleba na 54 dinara u narednih čest meseci

Na poslednjoj sednici Vlade Republike Srbije, usvojene su ključne mere u cilju zaštite potrošača i podrške domaćim proizvođačima hleba. U skladu sa tim, doneta je uredba koja propisuje maksimalnu maloprodajnu cenu hleba od brašna "T-500" od 54 dinara, dok je proizvođačka cena ograničena na 46,31 dinara.
Ova uredba predstavlja odgovor na aktuelne ekonomske izazove i nastojanje da se spreče eventualna poskupljenja osnovnih životnih namirnica. Osim toga, Vlada je preduzela korake kako bi dodatno podržala proizvođače, donoseći odluku o intervencionoj prodaji 64.000 tona pšeničnog brašna proizvođačima koji prave hleb od ovog tipa brašna.
Izmenjena je i uredba koja reguliše visinu cena osnovnih...

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.