Predstavnik Crne Gore: Pokazali smo saosećajan pristup i aktivno promovisali mir

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Maj.2024, 18:36

Predstavnik Crne Gore: Pokazali smo saosećajan pristup i aktivno promovisali mir

Predstavnik Crne Gore u Generalnoj skupštini UN rekao je danas, nakon što je ta zemlja glasala za usvajanje rezolucije o Srebrenici, da je Podgorica pokazala "saosećajan pristup" žrtvama i osetljivoj temi, tako što "aktivno promoviše mir i saradnju između naroda kao jedini održiv odnos za dalju budućnost".
"Imali smo istaknutu komunikaciju da bi se izbegla bilo kakva pogrešna tumačenja rezolucije. Imali smo dva predloga u preambularnom delu, kako bi se naglasio individualni karakter zločina", rekao je crnogorski predstavnik.
Dodao je da Crna Gora, "kao multietničko društvo", polaže mnogo na dobrosusedske odnose i da razume osetljivost svih pitanja važnih za koegzistenciju.
"Razmotrili smo...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Crna Gora nam nije neprijatelj, ali smo se razočarali što su podržali Rezoluciju o Srebrenici

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Maj.2024, 10:42

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić ocenio je danas da Crna Gora nije neprijatelj Srbije, ali da su srpski zvaničnici razočarani što je ta zemlja glasala za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici koja je juče usvojena u Generalnoj skupštini UN.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.