Donald Tramp
Donald Tramp


Donald Tramp je četvrto od petoro dece trgovca nekretninama Frederika Trampa i njegove supruge Mari En Makleod.
Donald Džon Tramp je rođen 14. juna 1946. godine u Kvinsu, predgrađu Njujorka, u Američkoj državi Njujork. Donald Tramp predsednički kandidat republikanske stranke je američki preduzetnik i političar. Od 1971. godine vrši funkciju generalnog direktora Tramp organizacije mešovitog koncerna sa nekoliko desetina hiljada zaposlenih.

Kao tajkun u oblasti nekretnina i industrija zabave, ovaj milijarder je u medijima dostigao veliku popularnost i prepoznatljivost, a njegovo ime je postalo i tržišna marka posebno po njemu nazvanim neboderima, Tramp kula.

Nakon jedne tv emisije još više je povećao svoju popularnost, i danas spada među najpoznatije poslovne ljude u Americi. U junu 2015. godine je najavio da će učestvovati u predsedničkoj trci za ovogodišnje izbore u Americi, kao kandidat Republikanske stranke. Njegove kontroverzne izjave o ilegalnom useljavanju naročito nakon izjave o zastupanju zabrane ulaska muslimanima u Ameriku, izazvale su međunarodnu pažnju i brojne reakcije. Nakon što su se početkom maja 2016. godine njegovi protivkandidati Ted Kruz i Džon Kasič povukli za republikansku nominaciju na predsedničkim izborima u Sad, Tramp je 19. jula 2016. godine zvanično proglašen za republikanskog kandidata na izborima za predsednika Sad.

Donald Tramp je položio zakletvu, i postao predsednik Amerike 45 po redu 20. januara 2017. godine. Tramp je najmlađe dete u porodici, njihovo poreklo dolazi sa škotskog otoka Levis. Donald je pohađao vojnu akademiju Njujork gde je živeo u internatu. Tamo je pokazao izuzetna sportska dostignuća. Nakon toga je studirao ekonomiju na univerzitetu Fordham u Njujorku od 1964. do 1966. a od 1966 do 1968. godine pohađao je prestižnu školu Varton u Filadelfiji, gde je zatim diplomirao. Tamo se Donald nije posebno isticao, nije ni učestvovao na tada masovnim i popularnim demonstracijama protiv rata u Vijetnamu. Umesto toga već je tada sledio svoj zacrtani cilj da postane kralj nekretnina, u Njujorku, u kojem je kupio prve kuće i kolibe i renovirao ih.

1977. godine oženio se s češkom manekenkom Ivanom Marijom Zelnčkovom, iz tog braka su rođeni njegovi sinovi Donald Mlađi, i Erik kao i kćerka Ivanka, razveli su se 1992. godine. Tramp se kratko viđao sa Karlom bruni. Od 1993. do 1996. godine je bio u braku sa glumicom Marlom Maples, s kojom ima kćerku Tifani.

Od 2005. godine je u braku sa manekenkom slovenskog porekla Melanijom rođenom Knaus. Njihov zajednički sin Baron vilijam je rođen 2006. godine. Njegovi najstariji sinovi Don i Erik kao i kćerka Ivanka su danas na vodećim pozicijama porodične kompanije Tramp Organizacija. Donald ima i sedmoro unučadi.

Stanovnici gradića Sevnice u jugoistočnoj Sloveniji, gde je Melanija odrasla, govore da je njen otac prodavao auto delove a majka radila kao krojačica u fabrici dečje odeće. U Ljubljani je Melanija počela da se bavi manekenstvom pošto je osvojila titulu prve pratilje Mis Slovenije 1992. godine. Kada je prelepa Jugoslovenka krenula na jednu njujoršku zabavu, nije ni slutila da će doživeti sudbonosni susret.
Jedan od najpoznatijih biznismena na svetu zapostavio je svoju pratilju, i opčinjen Melanijinom lepotom, molio modelsicu da mu da svoj broj telefona. Ona to nije učinila, odbila je a on je dao njoj sve svoje brojeve telefona u nadi da će mu se javiti. Melanija je tek nakon nedelju dana pozvala Donalda i pristala da izađe s njim.

Tramp ju je ubrzo šarmirao, istakla je kako joj se svidelo to što je brz na jeziku, inteligentan i poletan. Njihova veza došla je na iskušenje 2000. godine baš u vreme kada je milioner prvi put nameravao da se kandiduje za predsednika Amerike. Ipak ljubav je bila jača, podržala ga je. Verili su 2004. godine na jednoj gala večeri, kada joj je Tramp poklonio verenički prsten od dva miliona dolara. Uskoro se preselila na Petu aveniju u popularnu Donaldovu kulu.

Novi američki predsednik Donald Tramp je u trećem srećnom braku sa Slovenkom Melanijom i ima desetogodišnjeg sina.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Apr.2019, 22:37

Sa balkona BELE KUĆE u OSVAJANJE SVETA: Tramp najavio NOVI PLAN za američku vojsku (VIDEO)

Sa balkona BELE KUĆE u OSVAJANJE SVETA: Tramp najavio NOVI PLAN za američku vojsku (VIDEO)

Predsednik SAD Donald Tramp označio je početak tradicionalne godišnje Uskršnje trke sa jajima u Beloj kući, a u obraćanju govorio je o novim ulaganjima u vojsku.. Tramp je naglasio da će vojska SAD-a biti dovedena do nivoa na kom nikad nije bila. "Želim svima srećan Uskrs", poručio je američki predsednik u obraćanju sa "Trumanovog balkona" Bele kuće, u društvu prve dame Melanije Tramp i maskote belog uskršnjeg zeca sa naočarima. Američki predsednik...

Detaljnije >>


Izvor: Blic, 22.Apr.2019

TRADICIJA Tramp otvorio Uskršnju trku sa jajima u Beloj kući (VIDEO, FOTO)

Predsednik SAD Donald Tramp označio je danas početak tradicionalne godišnje Uskršnje trke sa jajima u Beloj kući, a u obraćanju tokom...

Detaljnije >>

Izvor: B92, 22.Apr.2019

Tramp na Uskršnjoj trci najavio novo ulaganje u vojsku FOTO

Tramp na Uskršnjoj trci najavio novo ulaganje u vojsku FOTO

Vašington -- Predsednik SAD Donald Tramp označio je početak tradicionalne godišnje Uskršnje trke sa jajima u Beloj kući, a u obraćanju govorio je o novim ulaganjima u vojsku. Tramp je naglasio da će vojska SAD-a biti dovedena do nivoa na kom nikad nije bila. "Želim svima srećan Uskrs", poručio je američki predsednik u obraćanju sa "Trumanovog balkona" Bele kuće, u društvu prve dame Melanije Tramp i maskote belog uskršnjeg zeca sa naočarima, prenosi AP.

Detaljnije >>

Izvor: Danas, 22.Apr.2019

Tramp otvorio godišnju uskršnju trku sa jajima u Beloj kući (Foto)

Tramp otvorio godišnju uskršnju trku sa jajima u Beloj kući (Foto)

Predsednik SAD Donald Tramp otvorio je danas tradicionalnu godišnju Uskršnju trku sa jajima u Beloj kući. Članak...

Detaljnije >>

Izvor: Beta, 22.Apr.2019

Tramp otvorio godišnju uskršnju trku sa jajima u Beloj kući (VIDEO)

Tramp otvorio godišnju uskršnju trku sa jajima u Beloj kući (VIDEO)

Predsednik SAD Donald Tramp otvorio je danas tradicionalnu godišnju Uskršnju trku sa jajima u Beloj kući.  "Želim svima da poželim srećan Uskrs", rekao je Tramp u obrćanju sa balkona u Beloj kuće gde mu se pridružila prva dama Melanija Tramp i osoba obučena u belog zeku sa naočarima.Tramp je govorio o ulaganju njegove administracije u vojsku navodeći da će biti obnovljena na nivo koji do sada nije vidjen. Američki predsednik je zatim duvanjem na pištaljku označio početak Uskršnje...

Detaljnije >>

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Apr.2019

Tramp otvorio godišnju uskršnju trku sa jajima u Beloj kući


					Tramp otvorio godišnju uskršnju trku sa jajima u Beloj kući

Predsednik SAD Donald Tramp otvorio je danas tradicionalnu godišnju Uskršnju trku sa jajima u Beloj kući.. "Želim svima da poželim srećan Uskrs", rekao je Tramp u obrćanju sa balkona u Beloj kuće gde mu se pridružila prva dama Melanija Tramp i osoba obučena u belog zeku sa naočarima. Tramp je govorio o ulaganju njegove administracije u vojsku navodeći da će biti obnovljena na nivo koji do sada nije viđen. Američki predsednik je zatim duvanjem...

Detaljnije >>

Izvor: Blic, 22.Apr.2019

Tramp obećao podršku Šri Lanki

Američki predsednik Donald Tramp obećao je podršku Šri Lanki u privođenju pravdi počinilaca koordinisanih bombaških napada...

Detaljnije >>