Rezolucija o Srebrenici usvojena sa samo 43 odsto podrške

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Maj.2024, 18:36

Rezolucija o Srebrenici usvojena sa samo 43 odsto podrške

Generalna skupština Ujedinjenih nacija usvojila je danas Rezoluciju o Srebrenici za koju je glasalo samo 43 odsto zemalja članica, dok je čak 57 odsto bilo protiv ili uzdržano.
Čak 87 država nije želelo da podrži rezoluciju, od kojih je 68 bilo uzdržano dok je 19 zemalja bilo protiv usvajanja.
Protiv rezolucije glasale su Rusija, Mađarska, Belorusija, Kina, Antigva, Sirija, Komori, Kuba, Kongo, Demokratska Narodna Republika Koreja, Dominika, Eritreja, Esvatini, Grenada, Mali, Nauru, Nikaragva, Sao Tome i Principe, i Srbija.
Među uzdržanim zemljama bile su, između ostalih, Grčka, Kipar, Kazahstan, Maldivi, Meksiko, UAE, Vijetnam......
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučević: Rezolucija o Srebrenici suštinski doživela debakl

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Maj.2024

Premijer Srbije Miloš Vučević izjavio je večeras da rezolucija o Srebrenici ne donosi ništa dobro i da je, iako je formalno usvojena u Generalnoj skupštini UN, suštinski doživela debakl...Vučević je za RTRS rekao da ta rezolucija neće doprineti pomirenju, niti učvršćivanju odnosa između...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Pojedine opozicione stranke reagovale povodom usvajanja rezolucije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Maj.2024, 15:48

Posle usvajanja rezolucije o Srebrenici koja je u četvrtak na sednici Generalne skupštine UN dobila 43,5 odsto podrške zemalja članica reagovale su pojedine opozicione stranke iznoseći različite stavove...Predsednik Novog DSS Miloš Jovanović ocenio je da je usvajanje "sramne rezolucije pokušaj...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.