Vladimir Putin
Vladimir Putin

Vladimir Putin u Beogradu

Vladimir Putin je najpopularniji strani lider u Srbiji, zbog principijelnog stava Rusije o odbrani suvereniteta države Srbije.
Proglašen je za počasnog građanina više mesta i gradova u Srbiji među kojima su Sombor, Novi Sad, Vrnjačka Banja, Svilajnac, Požarevac, Apatin, Sombor, Vrbas, Kosovska Mitrovica. Vladimir Putin je prvu zvaničnu posetu Srbiji i Beogradu imao 2007. godine, kada je obišao više kulturnih i značajnih znamenja.

Pri poseti hramu Svetog Save patrijarh Irinej mu je po predlogu Srpske pravoslavne crkve uručio i dodelio orden Svetog Save prvog reda, najviše crkveno odlikovanje u znaku zahvalnosti za ljubav i podršku koju Vladimir Putin ulaže u srpski narod.
Orden je uručen 23. marta 2011. godine.

Druga zvanična poseta Vladimira Putina Srbiji je nastavljena 16. oktobra 2014. godine, prilikom državne posete povodom 70. godina od oslobođenja Beograda i 100. godina od početka prvog svetskog rata.
Potpisani su sporazumi o vojno-tehničkoj saradnji, sporazum sa Ruskom železnicom o rekonstrukciji železnice Srbije, memorandum o električnom snadbevanju, i sporazum o uzajamnoj zaštiti tajnih podataka, kao i sporazum o razmeni podataka o carini robe, sporazum o imunitetu Srpsko-Ruskog humanitarnog centra i sporazum o saradnji kulturno informativnih centara.

Odlikovan je ordenom Republike Srbije prvog stepena, orden mu je svečano uručen u znaku uvažavanja i ljubavi srpskog naroda prema ruskom. Kao znak velikog poštovanja i bratske ljubavi Vladimir Putin je prilikom ove posete sa svojim zvaničnicima Srbiji i Beogradu doneo srpske ikone, i blago koje je čuvano u Ruskim manastirima, za koje se veruje da pripada dinastiji Karađorđević.

Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Izvor: Blic, 19.Jan.2018, 08:25

BOGOJAVLJENJE PO PREDSEDNIKU Putin pitao novinare da li im je hladno i okupao se u ledenom jezeru

Ruski predsednik Vladimir Putin okupao se noćas u ledenoj vodi jezera Seliger severno od Moskve povodom Bogojavljenja, kada se obeležava krštenje Isusa Hrista u reci Jordan pre više od dva milenijuma.. Putin je prišao vodi u krznenom kaputu i usput...

Detaljnije >>


Izvor: Nezavisne Novine, 19.Jan.2018, 08:08

Putin se okupao u ledenom jezeru

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin okupao se noćas u ledenoj vodi jezera Seliger sjeverno od Moskve povodom Bogojavljenja, kada se obilježava krštenje Isusa Hrista u rijeci Jordan prije više od dva milenijuma.. Putin je prišao vodi u krznenom kaputu i usput...

Detaljnije >>

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jan.2018, 06:16

Putin na obeležavanju Bitke za Lenjingrad

Putin na obeležavanju Bitke za Lenjingrad

Predsednik Rusije Vladimir Putin prisustvovaće 75-oj obeležavanju završetka opsade Lenjingrada u Drugom svetskom ratu.. Uoči događaja, Putin je posetio memorijalno groblje, a predstavljen mu je prikaz bitke za Lenjingrad 1943. godine u 3D formatu, prenosi AP.

Detaljnije >>

Izvor: Blic, 19.Jan.2018, 00:27

Putin očekuje dogovor o osnivanju zone slobodne trgovine

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da očekuje da će pregovori Evroazijske ekonomske unije (EEU) o osnivanju zone slobodne trgovine sa Srbijom biti uspešno završeni.. - Očekujemo da će pregovori koji su u toku o osnivanju slobodnih trgovinskih zona sa Egiptom, Izraelom, Indijom, Iranom, Srbijom i Singapurom biti plodonosni. Zona slobodne trgovine sa Vijetnamom uspešno funkcioniše od 2016. godine - izjavio je Putin, prenosi agencija Tas. On je naveo da uviđa...

Detaljnije >>

Izvor: B92, 18.Jan.2018, 19:27

Putin: Sa Srbijom i EEU očekujem plodonosno

Putin: Sa Srbijom i EEU očekujem plodonosno

Moskva -- Predsednik Rusije Vladimir Putin očekuje da će tekući pregovori Evroazijske ekonomske unije o osnivanju zone slobodne trgovine sa Srbijom biti uspešni.. "Očekujemo da će tekući pregovori o osnivanju slobodnih trgovinskih zona sa Egiptom, Izraelom, Indijom, Iranom, Srbijom i Singapurom biti plodonosni. Zona slobodne trgovine sa Vijetnamom uspešno funkcioniše od 2016. godine", izjavio je Putin, a prenosi ruska agencija Tas s. Kako je dodao, uviđa i veliki...

Detaljnije >>

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Jan.2018

Putin: Očekujemo dogovor o osnivanju zone slobodne tgovine

BEOGRAD - Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da očekuje da će pregovori Evroazijske ekonomske unije (EEU) o osnivanju zone slobodne trgovine sa Srbijom biti uspješno završeni.. "Očekujemo da će pregovori koji su u toku o osnivanju slobodnih trgovinskih zona sa Egiptom, Izraelom, Indijom, Iranom, Srbijom i Singapurom biti plodonosni. Zona slobodne trgovine sa Vijetnamom uspješno funkcioniše od 2016. godine", izjavio je Putin, prenosi agencija Tas.

Detaljnije >>

Izvor: Blic, 18.Jan.2018

Putin: Iskoristiti svaku mogućnost da se izbegne tragedija rata

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je danas da je važno iskoristiti svaku mogućnost da se izbegne tragedija Sovjetskog Saveza 1941-1945 u Velikom otadžbinskom ratu protiv nacističke Nemačke.. - Moramo iskoristiti svaku mogućnost da se podsetimo na tragične događaje Velikog otadžbinskog rata, kako mi sami nikada ne bismo zaboravili, kako bi se celi svet sećao i da se tako nešto nikada više ne ponovi u našoj zemlji i u celom svetu - rekao je Putin. On je...

Detaljnije >>