Vladimir Putin
Vladimir Putin

Vladimir Putin u Beogradu

Vladimir Putin je najpopularniji strani lider u Srbiji, zbog principijelnog stava Rusije o odbrani suvereniteta države Srbije.
Proglašen je za počasnog građanina više mesta i gradova u Srbiji među kojima su Sombor, Novi Sad, Vrnjačka Banja, Svilajnac, Požarevac, Apatin, Sombor, Vrbas, Kosovska Mitrovica. Vladimir Putin je prvu zvaničnu posetu Srbiji i Beogradu imao 2007. godine, kada je obišao više kulturnih i značajnih znamenja.

Pri poseti hramu Svetog Save patrijarh Irinej mu je po predlogu Srpske pravoslavne crkve uručio i dodelio orden Svetog Save prvog reda, najviše crkveno odlikovanje u znaku zahvalnosti za ljubav i podršku koju Vladimir Putin ulaže u srpski narod.
Orden je uručen 23. marta 2011. godine.

Druga zvanična poseta Vladimira Putina Srbiji je nastavljena 16. oktobra 2014. godine, prilikom državne posete povodom 70. godina od oslobođenja Beograda i 100. godina od početka prvog svetskog rata.
Potpisani su sporazumi o vojno-tehničkoj saradnji, sporazum sa Ruskom železnicom o rekonstrukciji železnice Srbije, memorandum o električnom snadbevanju, i sporazum o uzajamnoj zaštiti tajnih podataka, kao i sporazum o razmeni podataka o carini robe, sporazum o imunitetu Srpsko-Ruskog humanitarnog centra i sporazum o saradnji kulturno informativnih centara.

Odlikovan je ordenom Republike Srbije prvog stepena, orden mu je svečano uručen u znaku uvažavanja i ljubavi srpskog naroda prema ruskom. Kao znak velikog poštovanja i bratske ljubavi Vladimir Putin je prilikom ove posete sa svojim zvaničnicima Srbiji i Beogradu doneo srpske ikone, i blago koje je čuvano u Ruskim manastirima, za koje se veruje da pripada dinastiji Karađorđević.

Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Izvor: AutoBlog, 20.Jun.2018, 14:34

Šta voze svetski lideri?

Šta voze svetski lideri?

Poslednjih nedelja u centru pažnje je bila premijera nove limuzine predsednika Rusije Vladimira Putina, ali on nije jedini svetski lider koji uživa u luksuznom prevozu. Predsedničke limuzine su uvek privlačile pažnju običnog naroda,...

Detaljnije >>


Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jun.2018, 13:22

Diplomatski golovi Putina zahvaljući Mundijalu

Diplomatski golovi Putina zahvaljući Mundijalu

Kremlj možda nije u dobrim odnosima sa Zapadom, ali je Rusija domaćin svetskog prvensktva u fudbalu i zato ostatak sveta dolazi kod ruskog predsednika Vladimira Putina, objavio je CNN.. CNN navodi da svetski lideri dolaze u Moskvu na Mundijal, što diže ugled Putina i Rusiju stavlja u centar geopolitičkog dešavanja, a ruski predsednik osvaja važne diplomatske poene. Kao primer navodi se ubedljiva pobeda Rusa na startu prvenstva protiv Saudijske Arabije.

Detaljnije >>

Izvor: RTS, 20.Jun.2018, 13:17

Si-En-En: Diplomatski golovi Putina zahvaljujući Mundijalu

Si-En-En: Diplomatski golovi Putina zahvaljujući Mundijalu

Kremlj možda nije u dobrim odnosima sa Zapadom, ali je Rusija domaćin Svetskog prvenstva u fudbalu i zato ostatak sveta dolazi kod ruskog predsednika Vladimira Putina, objavio je "Si-En-En". "Svetski lideri dolaze u Moskvu na Mundijal, što diže ugled Vladimira Putina i Rusiju stavlja u centar geopolitičkog dešavanja, a ruski predsednik osvaja važne diplomatske poene", navodi Si-En-En.Kao primer navodi...

Detaljnije >>

Izvor: Kurir, 20.Jun.2018, 13:17

PUTIN OVIM POTEZOM RAZBESNEO ZAPAD! Kontroverzni gost na poziv ruskog predsednika stigao na Mundijal!

PUTIN OVIM POTEZOM RAZBESNEO ZAPAD! Kontroverzni gost na poziv ruskog predsednika stigao na Mundijal!

Bivši predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater doputovao je u Rusiju da gleda Svetsko prvenstvo na poziv predsednika Rusije Vladimira Putina.

Detaljnije >>

Izvor: Kurir, 20.Jun.2018, 12:57

CNN ANALIZIRA RUSKOG PREDSEDNIKA: Evo kako Putin na Mundijalu daje DIPLOMATSKE GOLOVE!

CNN ANALIZIRA RUSKOG PREDSEDNIKA: Evo kako Putin na Mundijalu daje DIPLOMATSKE GOLOVE!

Kremlj možda nije u dobrim odnosima sa Zapadom, ali je Rusija domaćin svetskog prvenstva u fudbalu i zato ostatak sveta dolazi kod ruskog predsednika Vladimira Putina, objavio je Si-En-En (CNN).

Detaljnije >>

Izvor: RTS, 20.Jun.2018, 12:23

Si-En-En: Diplomatski golovi Putina zahvaljući Mundijalu

Si-En-En: Diplomatski golovi Putina zahvaljući Mundijalu

Kremlj možda nije u dobrim odnosima sa Zapadom, ali je Rusija domaćin svetskog prvensktva u fudbalu i zato ostatak sveta dolazi kod ruskog predsednika Vladimira Putina, objavio je "Si-En-En". "Svetski lideri dolaze u Moskvu na Mundijal, što diže ugled Vladimira Putina i Rusiju stavlja u centar geopolitičkog dešavanja, a ruski predsednik osvaja važne diplomatske poene", navodi Si-En-En.Kao primer navodi...

Detaljnije >>

Izvor: Blic, 20.Jun.2018, 12:17

DIPLOMATSKI GOLOVI Kako Putin koristi Svetsko prvenstvo u fudbalu da ostvari SVOJE CILJEVE

Kremlj možda nije u dobrim odnosima sa Zapadom, ali je Rusija domaćin svetskog prvenstva u fudbalu i zato ostatak sveta dolazi kod ruskog predsednika Vladimira Putina, objavio je CNN.

Detaljnije >>