Pojedine opozicione stranke reagovale povodom usvajanja rezolucije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Maj.2024, 15:48

Pojedine opozicione stranke reagovale povodom usvajanja rezolucije

Posle usvajanja rezolucije o Srebrenici koja je u četvrtak na sednici Generalne skupštine UN dobila 43,5 odsto podrške zemalja članica reagovale su pojedine opozicione stranke iznoseći različite stavove.
Predsednik Novog DSS Miloš Jovanović ocenio je da je usvajanje "sramne rezolucije pokušaj da se laž pretvori u istinu i time ponizi srpski narod, ugrozi opstanak Republike Srpske i potvrdi zapadno viđenje jugoslovenske krize po kom su Srbi najveći krivci za rat".
On smatra da su upravo Srbi najveće žrtve ratova iz devedesetih i jedini narod koji je na ovim prostorima bio žrtva genocida i predlaže da skupštine Srbije i Republike Srpske, usvoje rezoluciju kojom bi zajednički odbacili "perfidnu i brutalnu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.