Nebenzja: Usvajanje rezolucije Pirova pobeda sponzora, ne doprinosi pomirenju, već podelama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Maj.2024, 18:36

Nebenzja: Usvajanje rezolucije Pirova pobeda sponzora, ne doprinosi pomirenju, već podelama

Stalni predstavnik Rusije u Generalnoj skupštini UN (GSUN) Vasilij Nebnzja izjavio je danas da usvajanje rezolucije o Srebrenici predstavlja "Pirovu pobedu" za kosponzore rezolucije.
"Šta je njome dobijeno? To je samo Pirova pobeda. Ako je njen cilj bio da se napravi podela u GSUN, onda su u tome veličanstveno uspeli", rekao je Nebenzja i naveo da su sponzori rezolucije zloupotrebili ovlašćenja GSUN, pošto je, kako je rekao, usvojena jedna politička deklaracija.
Istakao je da rezolucija nije doneta onim brojem glasova kojem su se sponzori nadali, dodajući da je bilo više uzdržanih i glasova "protiv" nego "za".
Naveo je da su autori rezolucije "doveli u zabludu" ostale članice GSUN, tvrdeći...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.