Predstavnik Slovačke: Ostajemo čvrsto posvećeni međunarodnom pravu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Maj.2024, 18:36

Predstavnik Slovačke: Ostajemo čvrsto posvećeni međunarodnom pravu

Predstavnik Slovačke, koja je bila uzdržana prilikom glasanja o rezoluciji o Srebrenici, rekao je danas da je Bratislava čvrsto posvećena međunarodnom pravu.
"Takođe, posvećeni smo i sprečavanju genocida i novih užasa, zalažemo se da se ovakvi zločini više ne ponove. Stabilnost i prosperitet Zapadnog Balkana je oduvek bio među prioritetima od naše nezavisnosti 1993", rekao je slovački predstavnik.
On je dodao da treba doprineti "trajnog konsolidaciji inače krkhog međuetničkog pomirenja".
"Od značaja je da se bavimo međunarodnim nepravdama, da se promoviše pomirenje, bolje pre nego kasnije, ali inkluzivnost je važna za celokupan uticaj. Nadamo, se da će se nastaviti pažljivo sa dijalogom,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.