Izvor: RTS, 23.Jun.2021, 20:25

Baksi i Hoksi počinju finale Istoka – Janis protiv Treja, neizvestan nastup Bogdanovića

Milvoki baksi i Atlanta hoksi noćas igraju prvi meč Istočne konferencije NBA lige. Ekipa iz Viskonsina važi za favorita, tim iz Džordžije već je prevazišao očekivanja i to može ta mu bude glavna prednost. Nastup srpskog reprezentativca Bogdana Bogdanovića u finalu Istoka neizvestan je zbog povrede kolena.
Malo ko je očekivao finale Istočne konferencije između Milvokija i Atlante, ali ove dve ekipe pokazale su da se ne boje ni, na papiru, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << daleko jačih timova i zasluženo se bore za mesto u velikom finalu.

Baksi su veliki favoriti. Predvođeni nekadašnjim dvostrukim MVP-jem lige Janisom Adetokumbom, daju im se daleko veće šanse za plasman u finale NBA lige.
Ekipa Milvokija ima značajno veće iskustvo od momaka iz Atlante. Baksi su već igrali finale konferencije, zapravo su jedini od četiri ekipe koje su ostale u završnici sa takvom biografijom.
Svoju moć pokazali su u seriji protiv Bruklina, gde su posle sedam teških mečeva izvojevali plasman u finale Istoka.
Ekipa je u toku sezone pojačana iskusnim Pi Džej Takerom, a pored "grčkog frika" glavnu snagu čine Džru Holidej i Kris Midlton.
Iako su Baksi favoriti, to može da bude dodatni podstrek za Atlantu, koja je u prva dva kola eliminisala bolje plasirane Njujork nikse i Filadelfiju seventisikserse.

Glavna uzdanica Hoksa je maestralni Tre Jang, koji u plej-ofu prosečno beleži 29 poena i 11 asistencija, dok mu veliku podršku pružaju Džon Kolins i Bogdan Bogdanović.
Srpski reprezentativac već neko vreme muku muči sa povredom kolena i još nije poznato da li će i koliko moći da pomogne ekipi u finalu Istoka, koje Hoksi igraju posle neverovatnih 50 godina.
Prednost Hoksa je i trener Nejt Mekmilan, koji je u toku sezone dobio priliku umesto smenjenog Lojda Pirsa i od ekipe koja se bori za plej-of napravio finalistu konferencije.
S druge strane, Majk Badenholzer ima mnogo veće iskustvo, ali ga prati reputacija čoveka koji ne ume da igra plej-of serije i na njemu, ali i kompletnim Baksima, je veliki pristisak favorita, koji Hoksi ne osećaju i nemaju šta da izgube, jer su već prevazišli očekivanja ove sezone. 

Fizička sprema mogla bi da bude iks faktor u ovoj finalnoj seriji, pošto su obe ekipe iscrpljene dugim polufinalnim borbama.
Baksi imaju prednost domaćeg terena, što bi moglo da predstavlja važan faktor, iako je Atlanta prethodne rivale eliminisala bez obzira na to što su serije počinjali mečevima na strani.
Prva utakmica finala Istoka igra se u noći između srede i četvrtka, od 2.30 u Viskonsinu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Bogdanović jači od povrede kolena, Atlanta povela u finalu Istočne konferencije

Izvor: RTS, 24.Jun.2021, 06:11

Košarkaši Atlante napravili su brejk već u prvoj utakmici i poveli 1-0 u finalnoj seriji plej-ofa Istočne konferencije protiv Milvokija. Hoksi su u dramatičnoj utakmici savladali Bakse rezultatom 116:113, uz skroman doprinos Bogdana Bogdanovića, koji je ipak nastupio, uprkos povredi desnog...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.