Ana Ivanović
Ana Ivanović

Ana Ivanović rođena je u Beogradu 6. novembra 1987. godine i srpska je teniserka. U karijeri je osvojila 15 Vta turnira uključujući i grend slem turnir 2008. godine. Najbolji rezultat je ostvarila na otvorenom prvenstvu Sad u četvrtfinalu 2012. godine.

Uspela je za kratko vreme da postane prvi reket sveta i da osvoji mnoge turnire a postala je i jedno od najtraženijih lica za najbolje svetske magazine i naslovnice. Kao mala je bila nestašna i volela je da prati sve oko sebe, odrasla je uz svoje roditelje i brata, dok je rado odlazila i kod bake i dede koji su pre svega uticali na njeno dobro vaspitanje. Imala je slobodu govora i mišljenja kao mala, i već sa pet godina poželela je videvši Moniku Seleš tada najbolju teniserku na svetu na televiziji da se bavi tenisom. Zamolila je roditelje da je upišu u školu tenisa a roditelji su je odveli na prvi čas, u njenim izjavama često je govorila da se odmah na terenu zaljubila prvog dana u tenis. Kasnije je dobila na poklon i reket od oca kao rođendanski poklon i bila je sigurna da želi da se time bavi u životu. Dok je išla u školu redovno je pohađala i tenis jer je želela da postane profesionalna teniserka.

Sa nepunih dvanaest godina dobila je prvu šansu i ugovor od jedne menadžerske kompanije za sponzorski ugovor. Uz saglasnost roditelja ponuda je prihvaćena, njena majka je napustila posao zbog nje i posvetila se njenoj karijeri i treniranju. Ana joj je zbog toga više puta javno zahvaljivala na podršci i razumevanju.

Svetska javnost je za nju čula kad je dostigla juniorsko finale Vimbldona 2004. godine gde je izgubila od Katarine Bondarenko. Imala je zatim dvadeset šest uzastopnih pobeda osvojivši četiri ITF turnira na kojima je učestvovala. Sezonu 2004. je završila kao 97 teniserka na svetu bila je sve bolja i bolja. Od 2005. godine imala je uspeha u Australiji gde je osvojila svoj prvi VTA turnir. Te godine pobedila je najbolje teniserke na svetu u turnirima, pobedila je Svetlanu Koznjecevu, Nađu Petrovu, i Veru Zvonarjevu. Kasnije je njena povreda učinila da sporije napreduje ali je uspela da stigne do polufinala u Cirihu. Bila je 16. na mestu VTA liste. Prvi Vta turnir na kome je zaigrala bio je u Sidneju gde je pobedila Ameli Moresmo ali ja zatim izgubila od Svetlane Kuznjecove. Na Holman kupu 2006. godine sa Novakom Đokovićem jednim od najboljih tenisera sveta uspela je da napreduje umalo su završili do finala. Za vreme leta osvaja prvi turnir prve kategorije u Kanadi, imala je više poraza zbog povređenog ramena, završila je na 14. mestu Vta liste a na listi parova zauzimala je 51. mesto.

Posle otvorenog prvenstva Australije prekinula je saradnju sa trenerom Dejvidom Tejlorom. Osvojila je turnir u Berlinu savladavši Svetlanu Kuznjecevu, prvi put se našla među prvih deset teniserki na svetu. Na Rolan Garosu je stigla do finala ali je izgubila od Žistin Enen. 13. avgusta 2007. godine osvaja turnir u Los Anđelesu. Ana Ivanović je osmog septembra 2007. godine postala i ambasador Unicefa u Srbiji. 2008. godine je trijumfovala na Rolan Garosu a devet nedelja je bila na prvoj poziciji Vta liste zatim je dospela na drugo mesto. Godinu je završila na petom mestu. 2009. godine zbog ličnih problema sezonu je završila na 21. mestu. U periodu od 2010 do 2011 uspela je da povrati kondiciju a sezonu završava na sedamnaestom mestu, peti put je bila među 20 najboljih na svetu. 2013. godine igrala je na Holman kupu sa Novakom Đokovićem gde su bili prvi nosioci tima Srbije.

Godinu je završila kao 16. na svetu. 2014. godine osvojila je četiri titule i vratila se na poziciji pet najboljih. Uključena je u listu Top sto najboljih tenisera svih vemena, učestvovala je u reklamama za razne kompanije, reklamira Dubai, Roleks, kozmetičke linije i sportske rekvizite.

Trenutno je na 25. poziciji na Vta svetskoj listi. Ana Ivanović je postala tema u zemlji i svetskoj javnosti kada je viđena pored nemačkog slavnog fudbalera Bastijana Švajnštajgera. Ozvaničena je njihova veza, i uskoro će postati gospođa Švajnštajger a skupocenim prstenom rešila je da javno ozvaniči veridbu i zaseni sve na jednoj svečanosti u Londonu. Srpska lepotica je objavila da ne planira da rodi dete pre kraja karijere, i da će o širenju porodice razmišljati kada prestane da se bavi tenisom.
Mnogi pretpostavljaju da će na kraju svoje teniske karijere Ana biti angažovana kao model u raznoraznim kampanjama jer se uspešno snalazi u tim vodama i srećna je zbog toga.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Ana Ivanović ima problema sa svekrom i svekrvom: Smeta joj jedna stvar kod roditelja Švajnštajgera

Bivša srpska teniserka Ana Ivanović i nekadašnji nemački fudbaler Bastijan Švajnštajger već pet godina su u skladnom braku, ali i oni nekada naiđu na neke prepreke.

Izvor: Sportal.rs, 17.Mar.2024, 21:05

Detaljnije >>

Ana i Bastijan u odabranom društvu: Četvorka zbog koje su se usijale mreže FOTO

Ana i Bastijan u odabranom društvu: Četvorka zbog koje su se usijale mreže FOTO

Našoj najlepšoj teniserki i njenom suprugu društvo je na dodeli Oskara pravio poznati par.. Ana Ivanović i Bastijan Švajnštajger prisustvovali su 96. dodeli Oskara u Los Anđelesu, a najlepša srpska teniserka je savršenim izgledom privukla veliku pažnju na prestižnom događaju. Neke fotografije objavila je i na Instagramu, očigledno i dalje pod utiskom večeri, te otkrila da je njoj i suprugu društvo pravio još jedan poznati par - Mirka i Rodžer Federer.

Izvor: B92, 11.Mar.2024, 21:45

Detaljnije >>

USKA DUGA HALJINA SA GOLIM RAMENOM Ana Ivanović sija pored Bastijana Švajnštajgera, mreže se USIJALE zbog ovog njenog izdanja

Svetski proslavljena teniserka Ana Ivanović i njen suprug, fudbaler Bastijan Švajnštajger prisustovali su 96. dodeli "Oskara".

Izvor: Blic, 11.Mar.2024

Detaljnije >>

Ana Ivanović zablistala na dodjeli Oskara (FOTO)

Na 96. dodjeli Oskara pažnju su, pored glumaca, privukle i brojne poznate ličnosti koje su takođe došle da upotpune ovaj događaj.

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Mar.2024

Detaljnije >>

Ceo svet gledao u prelepu Srpkinju: Ana Ivanoć na dodeli Oskara, koji je razlog? FOTO

Ceo svet gledao u prelepu Srpkinju: Ana Ivanoć na dodeli Oskara, koji je razlog? FOTO

Bivša teniserka Ana Ivanović prisustvovala je 96. dodeli Oskara u Los Anđelesu, a za tu priliku je ponela toaletu koja odiše čistom elegancijom.. Naša sportistkinja je crvenim tepihom prošetala u žutoj toaleti, a društvo joj je pravio suprug, bivši nemački fudbaler Bastijan Švajnštajger. Stropoštala se u štiklama od 20 cm, pa postala senzacija – pad je "oborio" mreže FOTO/VIDEO. Sudeći prema Švajnštajgerovoj izjavi za medije,...

Izvor: B92, 11.Mar.2024

Detaljnije >>

O ovom izdanju Ane Ivanović će se pričati! Bivša najbolja teniserka sveta blistala na dodeli Oskara, svi su gledali samo u nju /FOTO/

Ana Ivanović, nekada prva teniserka sveta, blistala je u noći za nama na dodeli Oskara. Na svečanosti u Los Anđelesu, Ivanovićeva...

Izvor: Sportal.rs, 11.Mar.2024

Detaljnije >>

Ana Ivanović ZABLISTALA na dodeli Oskara 2024. sa Bastijanom: Beograđanka u nesvakidašnjoj kreaciji pokorila crveni tepih

Ana Ivanović ZABLISTALA na dodeli Oskara 2024. sa Bastijanom: Beograđanka u nesvakidašnjoj kreaciji pokorila crveni tepih

Slavna teniserka sve ostavila bez teksta.. Sprska sportistkinja koja je upisana u anale ženskog tenisa, Ana Ivanović, zajedno sa svojim suprugom, fudbalerom Bastijanom Švajnštajgerom, pojavila se na 96. dodeli nagrada Oskar u Dolbi teatru u Holivudu. Iako poznati par često odlazi na velike događaje svetskog džet - seta, ovim potezom uspeo je mnoge da jako pozitivno iznenadi. Ana Ivanović bira odlično modno rešenje za Oskar 2024. Nosi asimetričnu...

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Mar.2024

Detaljnije >>