Teniseri Kanade osvojili Dejvis kup; Srbija protiv Norveške u borbi za grupnu fazu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Nov.2022, 18:07

Teniseri Kanade osvojili Dejvis kup; Srbija protiv Norveške u borbi za grupnu fazu

Muška teniska reprezentacija Srbije gostovaće u februaru naredne godine selekciji Norveške, u meču za plasman u grupnu fazu Dejvis kupa, odlučeno je danas žrebom u Malagi. Kvalifikacije će biti odigrane od 3. do 5. februara, a 12 pobednika će izboriti plasman u grupnu fazu, koja počinje 11. septembra.

Plasman u grupnu fazu su izborili finalisti ovogodišnjeg Dejvis kupa, Australija i Kanada, dok su Španija i Italija dobile specijalne pozivnice.

U preostalim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mečevima kvalifikacija za grupnu fazu Dejvis kupa: Hrvatska - Austrija, Mađarska - Francuska, Uzbekistan - SAD, Nemačka - Švajcarska, Kolumbija - Velika Britanija, Čile - Kazahstan, Južna Koreja - Belgija, Švedska - BiH, Holandija - Slovačka, Finska - Argentina i Portugalija - Češka.

Teniseri Kanade pobedili Australiju i osvojili Dejvis kup

Muška teniska reprezentacija Kanade osvojila je prvi put u istoriji Dejvis kup, pošto je večeras u finalu u Malagi pobedila Australiju sa 2:0.

Prvi poen Kanađanima doneo je Denis Šapovalov, koji je savladao Australijanca Tanasija Kokinakisa sa 6:2, 6:4.

Odlučujući poen Kanađanima doneo je Feliks Ože-Alijasim, koji je pobedio Australijanca Aleksa de Minora sa 6:3, 6:4.

Kanada je po drugi put u istoriji igrala u finalu Dejvis kup, a stigla je do prvog trofeja, pošto je 2019. u finalu poražena od Španije 2:0.

Australija ima 28 trijumfa u Dejvis kupu u 48 finala.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Srbija saznala protivnika u kvalifikacijama za Dejvis kup

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 27.Nov.2022

Plasman u grupnu fazu već su obezbedile Australija i Kanada, uz Španiju i Italiju koje su dobitnice “vajld” karti Muška teniska reprezentacija Srbije će gostovati Norveškoj u direktnom duelu za plasman u grupnu fazu Dejvis kupa, odlučeno je žrebom u Malagi. Žreb je održan uoči finala...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.