Izvor: Radio 021, 27.Mar.2019, 08:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro 56 kamera na autoputu Beograd-Niš

JP "Putevi Srbije" planira da u junu postavi 56 kamera na 14 portala na autoputu Beograd–Niš, najavio je rukovodilac Sektora za naplatu putarine Darko Savić.

"U fazi smo pilot projekta postavljanja video-nadzora, odnosno kamera na deonici autoputa od Beograda do Niša, koji predviđa 56 kamera na 14 portala, a jedna od mogućnosti je merenje prosečne brzine po sekcijama", rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Savić.

Kako je naveo, na određenim sekcijama na kojima nema odmorišta predviđena je prosečna brzina, a u planu je da sistem u junu počne da funkcioniše.

"'Putevi Srbije' takođe beleže značajan porast korisnika elektronske naplate putarina, i broj korisnika uređaja za ENP se uvećava svake godine", rekao je on.

U sistemu za elektronsku naplatu putarine trenutno ima skoro 300.000 korisnika.

"Prodali smo preko 70.000 tagova za elektronsku naplatu putarine, a nakon otvaranja novih naplatnih stanica, 'Putevi Srbije' očekuju još masovnije korišćenje sistema elektronske naplate", rekao je Savić.

Uređaj za ENP se može koristiti u pripejd sistemu sa unapred uplaćenim sredstvima i u postpejd sistemu, plaćanjem na mesečnom nivou nakon ispostavljenog računa.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.