Izvor: Piplmetar.rs, 29.Maj.2024, 00:31

Novak otkrio šta je bio ključni momenat meča, pa poručio: „Da je tada osvojio set, druga bi priča bila“

28/05/24 | 23:13
 ≫ 
23:33




S. G.


Novak je uspeo da dođe do pobede u tri seta

Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser sveta Novak Đoković savladao je domaćeg tenisera Pjera-Uga Erbera sa 3:0 u prvom kolu Rolan Garosa i tkao na najbolji način započeo odbranu >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << titule osvojenu prošle godine.
Posle meča, Novak je izneo svoje utiske:
– Da, bilo je stvarno neverovatno sa navijačima. hvala još jednom na vašem prisustvu. Igrao sam protiv Pjera-Iga koji je Francuz. Posle dvanaest meseci, veliko je zadovoljstvo vratiti se ovde. Ovaj teren je jako poseban za mene i moju karijeru. Mnogo velikih bitaka… Prošle godine sam osvojio ovaj trofej. To je bio najveći izazov za moju karijeru i velika planina na koju se treba popeti.
– Ovaj meč  u večernjem programu je bio poseban za mene, potpuno drugačiji uslovi za igru. Dugačak je dan kada čekaš svoj meč, ali kada dođe momenat da izađeš na ovaj teren, to je nešto posebno. Hvala vam za ovaj ambijent, veliko vam hvala.
Potom, Novak je prokomentarisao i igru svog proitvnika.
– Naravno, nisam želeo da mu dam šansu da se vrati. Jedino što mogu da kontrolišem je moja koncentracija. Pjer je servirao jako dobro, kvalitetno, pogotovo na drugom servisu. Bio sam u nezgodnoj situaciji, morao sam da nađem pravu poziciju da riternujem . U taj-brejku je bilo jako važno da budem koncentrisan. Da je on dobio bila bi drugačija priča i durgačija atmosfera. Bio sam u sadašnjosti, bio sam prisutan i igrao sam najbolji tenis u tom trenutku.
Na kraju, usledilo je pitanje o meču Rafe Nadala i Saše Zvereva koji je Novak gledao.
– Meč Rafe i Zvereva, obojica su veliki igrači. Rafa je rekao pre toga da ne zna da li mu je ovo poslednji meč, ali istorija koju je ispisao ovde ne prolazi. Veliki respekt prema njemu, za sve što je uradio, svaka mu čast na svemu što je uradio.
(Telegraf.rs)


Opširnije
Izvor: Telegraf.rs

Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Piplmetar.rs...






Povezane vesti

Pratite uživo obraćanje Novaka Đokovića i konferenciju za medije posle pobede u 1. kolu: „Ostajem pri svom…“

Izvor: Piplmetar.rs, 29.Maj.2024

28/05/24 | 23:23.  ≫ . 23:44 . .. .. S. G., . S. T. . .. Srpski teniser je odigrao dobar meč bez previšeoscilacija .. Foto: Tanjug / AP ...

Nastavak na Piplmetar.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.