Izvor: Piplmetar.rs, 29.Maj.2024, 00:31

Pratite uživo obraćanje Novaka Đokovića i konferenciju za medije posle pobede u 1. kolu: „Ostajem pri svom…“

28/05/24 | 23:23
 ≫ 
23:44




S. G., 
S. T.


Srpski teniser je odigrao dobar meč bez previšeoscilacija

Foto: Tanjug / AP

Najbolji teniser sveta Novak Đoković savladao >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << je domaćeg tenisera Pjera-Uga Erbera sa 3:0 (6:4, 7:6, 6:4) u prvom kolu Rolan Garosa. 
Novak je na najbolji način započeo odbranu titule osvojenu prošle godine, a ono što sledi posle meča jeste konferencija za medije koju možete pratiti uživo:
O očekivanjima.. Novak ne menja očekivanja.
– Ne, i dalje ostajem pri tome. Monte Karlo, Rim, Ženeva, svi su krenuli dobro, prvi mečevi, a onda drugi i treći su bili drugačiji. Bio je ovo solidan meč, ali svaka mu čast kako je servirao, malo sam se drugačije postavljao, kik servisi su mu bili oosebni, talentovan je, praktično je sjajno igrao. Pobedio sam u 3:0, odigrao dobar taj-brejk i ostao foksuiran sam. Srećan sam što sam ovako krenuo, osećam se bolje, idem u pozitivnu stranu.
Svestan je Novak da je ovo samo početak.
– Čak i Australija je bila borba. Ovo je samo jedan meč ovde, videćemo kako napredujem, kako se osećam. Ovo danas je bilo dobro. Bio sam foksuiran, bio sam tu. Zadovoljan sam svojim majndsetom, to sam gledao. Gde ćete se osećati tako, ako ne na Grend slemovima. To su turniri koji me vade iz kreveta svaki dan, da moram da treniram, da vidim šta mogu da uradim tamo. Nadam se da mogu da odem daleko.
O Nadalu – Izgleda da može. Mislim da je igrao dobro, ako uporedimo sa onim kako je igrao u Rimu i Barseloni. Igrao je na višem nivou, iako je izgubio sa 3:0, mogao je da uzme drugi i treći set. Nije imao sreću sa žrebom, Zverev je u formi, osvojio je Rim, dobro se osećao. Ne sećam da se da uživo gledao set na terenu, osim Dejvis kupa. I Iga je bila tu, svi smo hteli da osetimo atmosferu tog jedinstvenog momenta koji je možda bio poslednji.
O igri u prvom kolu… – Zadovoljan sam izdanjem, uvek može bolje, za prvi meč je odlično. Većinu razmena sam dobijao, on je servirao jako dobro, pogađao rotacije, njegov kik servis je najbolji protiv kog sam igrao. Noćni uslovi su drugačiji, svaki put me je video, završavao je na voleju, svaka mu čast, mogao sam da završim meč ranije, ali je nalazio druge udarce. Ima dosta pozitivnih stvari koje mogu da izdvojim iz ovog meča.
Ovo je turnir koji si najviše voleo da osvojiš, da je to planina…
– Tako sam se osećao na RG. Ovo je najteži za osvajanje. Neki mečevi koje sam imao protiv Nadala su bili iscrpljujući. Uvek je bilo poteškoća da se osvoji. Pogotovo kada nisam u formi, kao ove godine, kada nisam puno slavio na šljaci, a ulaziš u mečeve sa nekom dozom predostrožnosti da li će stvari da krenu kako želiš. Suma sumarum danas je pozitivna. Ako pogledamo šta je interesantno na RG, u poslednje tri-četiri godine sam ga uzeo dva puta, a pre toga samo jednom. Sa te strane gledano, ali sam pre toga rekao da je na RG u poređenju sa drugim turnirima na šljaci da se ovde bolje osećam. Sve prethodno je bila priprema za Pariz. Nadam se da ću podizati nivo. Penjemo se i dalje.
O protivniku u narednom meču Karbaljesu Baeni – Dobar je momak, trenirali smo u Španiji, borac je, nema nešto u svojoj igri što odskače i što je drugačije, ali svuda je solidan i forhend, servis, ritern. Neće pokloniti pobedu.
(Telegraf.rs)


Opširnije
Izvor: Telegraf.rs

Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.