Autoput Beograd-Niš
Autoput Beograd-Niš

Auto put Beograd-Niš je od skoro pokriven kamerama. Put iz Beograda kreće auto putem Beograd Niš. Nakon što se prođe naplatna rampa Bubanj Potok, sledi vožnja autoputem i rastojanje od 133 kilometara.

Kod izlaza za Jagodinu i Ćupriju, plaća se putarina a onda na kružnom toku postoji izlaz broj dva. Autoput se odlikuje signalizacijom i zelenom podlogom kao i belim slovima, opšte ograničenje brzine 120 km i postojanje zaustavne trake tokom celokupne deonice, kao i dve obavezne trake, jedna brza i jedna spora. Na svakom izlazu sa auto puta se nalaze naplatne rampe sa plaćanjem putarine. Na celom auto putu se nalazi 20 petlji i veliki broj benzinskih pumpi i odmorišta. Kamere na autoputu će biti korisne u letnjem periodu kada je povećan intenzitet saobraćaja, ali i zimi pošto će moći bolje da se prati stanje na autoputu istakli su iz Putevi Srbije. Rad sa kamerama je počeo na autoputu a uskoro se planira celo pokrivanje kamerama od Beograda do Niša.

U letnjem periodu kamere će biti korisne naročito kada je povećan intenzitet saobraćaja, ali i tokom zime jer se bolje prati stanje na autoputu.
Svake godine imamo povećanje saobraćaja, jer Srbija je na takvom geografskom položaju i povezuje jugoistočnu sa severozapadnom Evropom. Prošle godine u Srbiji je bilo zabeleženo oko 2,5 miliona vozila više na autoputu nego u 2014. godini, tranzitni saobraćaj ne ide preko Bugarske, Rumunije, i Mađarske već preko Srbije. Putevi Srbije upravljaju na oko 15.000 kilometara puteva i na oko 3.000 mostova i 80 tunela.

Od 200 miliona evra godišnje u budžetu na održavanje puteva ide oko 100 miliona evra što je nedovoljno jer se preostali novac troši na izgradnju puteva, rekonstrukciju tunela i mostova, saniranje klizišta, kao i projektovanje. Postoji ideja da se sredstva koja dobijaju lokalne samouprave prebace Putevima Srbije koji bi mogli da naprave dugoročni program za njihovo održavanje i dovede ih u solidno stanje. Opštine imaju velike probleme, a pojedine imaju u nadležnosti 300 ili 400 kilometara puteva. Do kraja godine postaviće se još pet naplatnih stanica na severu kod Subotice. Deonica Beograd Niš je deo bivšeg autoputa Bratstva i jedinstva.

Celokupna deonica iznosi 239 kilometara. Autoput počinje u Beogradu i vodi preko Vrčina, Ralje, Lapova, Velike Plane, Jagodine, Ćuprije, Paraćina, Ražnja, Aleksinca i završava se kod naplatne rampe Nais ispred Niša, nakon čega se odvaja put prema Bugarskoj.

Put je veoma prometan dok je leta 2013. godine oboren rekord opterećenja puta. Preko 22.000 vozila je prošlo autoputem za 24 sata.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Izvor: RTV Pink, 16.Okt.2019, 22:04

VOZAČI, PAŽNJA! KAMERE NA AUTO-PUTU VEĆ SNIMAJU: Mere do 250 km/h, a policija vam ŠALJE 'ČESTITKU' na kuću -  EVO GDE SE NALAZE!

VOZAČI, PAŽNJA! KAMERE NA AUTO-PUTU VEĆ SNIMAJU: Mere do 250 km/h, a policija vam ŠALJE ČESTITKU na kuću -  EVO GDE SE NALAZE!

Na autoputu Beograd - Niš postavljeno je ukupno 56 kamera na 14 portala u oba smera, koje će snimati vozila i meriti prosečnu brzinu na deonicama dugim...

Detaljnije >>


Izvor: Blic, 16.Okt.2019

(MAPA) Na auto-putu Beograd-Niš postavljeno 56 KAMERA, a evo i GDE SE TAČNO NALAZE

Svih 56 kamera postavljeno je na 14 lokacija u oba smera na autoputu Beograd-Niš, i to na deonicama od svega šest do 32 kilometra. Kamere...

Detaljnije >>

Izvor: Radio 021, 16.Okt.2019

Postavljeno 56 kamera na autoputu Beograd - Niš

Na autoputu Beograd - Niš postavljeno je ukupno 56 kamera na 14 portala u oba smera, koje će snimati vozila i meriti prosečnu brzinu na deonicama dugim od šest do 32 kilometara.. Po četiri kamere na 14 portala snimaće saobraćaj na svih šest traka autoput. Saobraćajna policija će u prva tri meseca testirati te kamere i onda će doneti odluku da li će ih koristiti za kažnjavanje vozača koji neku od deonica prođu većom prosečnom brzinom od 130 km na sat. Sada...

Detaljnije >>

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Okt.2019

NOVE KAMERE NA AUTO-PUTU BEOGRAD-NIŠ: 56 uređaja meriće brzinu, a evo i NA KOJIM DEONICAMA

NOVE KAMERE NA AUTO-PUTU BEOGRAD-NIŠ: 56 uređaja meriće brzinu, a evo i NA KOJIM DEONICAMA

Na autoputu Beograd - Niš postavljeno je ukupno 56 kamera na 14 portala u oba smera. Ove kamere će snimati vozila i meriti prosečnu brzinu na deonicama dugim od šest do 32 kilometara, rekao je danas pomoćnik direktora Sektora za naplatu putarine u Putevima Srbije i rukovodilac tog projekta Darko Savić. On je ranije rekao da će biti istanlirane kamere na deonici od Beograda do Malog Požarevca u dužini od 10 kilometara, zatim od Malog Požarevca do Umčara dugoj...

Detaljnije >>

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Okt.2019

Postavljeno 56 kamera na autoputu Beograd - Niš

Postavljeno 56 kamera na autoputu Beograd - Niš

Na autoputu Beograd - Niš postavljeno je ukupno 56 kamera na 14 portala u oba smera, koje će snimati vozila i meriti prosečnu brzinu na deonicama dugim od šest do 32 kilometara, rečeno je danas pomoćnik direktora Sektora za naplatu putarine u Putevima Srbije i rukovodilac tog projekta Darko Savić.. On je ranije rekao da će biti instalirane kamere na deonici od Beograda do Malog Požarevca u dužini od 10 kilometara, zatim od Malog Požarevca do Umčara dugoj sedam kilometara,...

Detaljnije >>

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Okt.2019, 00:11

Da li znate ko su Zilha Bajraktarević, Radojka Adžić i Minira Jašari? EVO KO JE OD POZNATIH PROMENIO IME

Da li znate ko su Zilha Bajraktarević, Radojka Adžić i Minira Jašari? EVO KO JE OD POZNATIH PROMENIO IME

Mnogi od njih kriju svoja prava imena.. Osamdesetih godina je bilo popularno na estradi promeniti ili skratiti ime, pa su mnoge estradne zvezde to učinile. Mnogi ni dan danas ne znaju prava imena poznatih ličnosti. Silvana Armenulić, jedna od naših najpoznatijih i najomiljenijih pevačica tog vremena rođena je 10. februara 1939. godine u Doboju, kao Zilha Bajraktarević. Silvanina blistava karijera prekinuta je tragedijom. Ona je poginula na autoputu Beograd...

Detaljnije >>

Izvor: Blic, 13.Okt.2019, 20:39

STVORILE SE GUŽVE Zbog sudara dva vozila, zastoj na prilazu Beogradu iz pravca Niša

Saobraćaj na autoputu Niš-Beograd, na prilazu prestonici odvija se usporeno zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila oko 19.30 sati nedaleko od naplatne rampe Bubanj Potok.

Detaljnije >>