Audi može i na Mesec! – Audi lunar quattro

Izvor: Tech-Lifestyle.com, 11.Mar.2017, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Audi može i na Mesec! – Audi lunar quattro

Završen je razvoj vozila Audi lunar quattro, koje treba da se „prošeta“ po Mesecu. Spreman je da se suprotstavi i najzahtevnijim terenima tokom istraživanja Meseca. Nemački tim „Part-Time Scientists“ je spreman da sa Spaceflight Inc lansirne rampe lansira ka Mesecu raketu s Audi vozilom, koje će istraživati jedini Zemljin prirodni satelit.
Odabranih 16 stručnjaka iz Audija i 34 iz Part-Time Scientists tima rade zajedno od početka 2015. Naučnici s potrebnim znanjem iz više tehničkih oblasti su optimizovali vozilo za vožnju po Mesecu. Audi je doprineo svojim poznavanjem vožnje na sva četiri točka, iskustvom u pravljenju ultra lakih konstrukcija na bazi aluminijuma i sa e-tron elektro pogonom. Audi će u ovom poduhvatu dobiti znanje kako se vozilo ponaša na ekstremnim uslovima na Mesecu, ne bi li poboljšao vožnju budućih vozila koja će se kretati po Zemlji.
Poslednjih meseci stručnjaci iz Audija su usavršavali distribuciju pogona na sve točkove, optimizovali potrošnju tokom vožnje i delili do sada stečena iskustva iz inteligente autonomne vožnje. U nameri da povećaju stabilnost i povećaju kontakt s podlogom, povećali su vozilo i njegove točkove. U isto vreme je smanjena težina vozila sa 38 na 30 kilograma, adaptirajući i optimizujući korišćene materijale i koristeći aluminijum odštampan na 3D printeru.


1 od 6



























Pogledaj vesti o: Audi

Nastavak na Tech-Lifestyle.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Tech-Lifestyle.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Tech-Lifestyle.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.