Izvor: Nezavisne Novine, 07.Nov.2017, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobit Tojote podigli slabiji jen i smanjeni troškovi

TOKIO - Japanska automobilska kompanija Tojota prijavila je danas rast neto dobiti u prvom polugodištu, kao rezultat slabijeg jena i napora za smanjenje troškova.

Neto profit vodećeg japanskog proizvođača automobila je skočio za 13,2 odsto na 1.070 milijardi jena (9,4 milijarde dolara) u šest mjeseci zaključno sa septembrom, dok su prihodi od prodaje uvećani za 8,6 odsto na 14.200 milijardi jena, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << prenosi agencija Frans pres.

Iz tog razloga, Tojota sada očekuje da će uknjižiti neto dobit od 1.950 milijardi jena u fiskalnoj godini zaključno sa martom 2018. godine, što je više u odnosu na raniju procjenu od 1.750 milijardi jena.

Dobit iz poslovanja na domaćem i na evropskim tržištima blago je povećana u prvom polugodištu, ali je dobit na području Sjeverne Amerike pala za više od polovine zbog sunovrata prodaje.
Pogledaj vesti o: Toyota

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Dobit Tojote podigli slabiji jen i smanjeni troškovi

Izvor: Capital.ba, 07.Nov.2017

TOKIO – Japanska automobilska kompanija Tojota prijavila je danas rast neto dobiti u prvom polugodištu, kao rezultat slabijeg jena i napora za smanjenje troškova. Neto profit vodećeg japanskog proizvođača automobila je skočio za 13,2 odsto na 1.070 milijardi jena (9,4 milijarde dolara) u šest...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.