Zaključen birački spisak za predstojeće lokalne izbore u Nišu - pravo glasa ima 226.266 birača, dve hiljade manje nego na pralamentarnim

Izvor: JuznaSrbija.info, 19.Maj.2024, 12:38

Zaključen birački spisak za predstojeće lokalne izbore u Nišu - pravo glasa ima 226.266 birača, dve hiljade manje nego na pralamentarnim

Gradska izborna komisija obaveštava javnost da je Ministarstvo za državnu i lokalnu samoupravu donelo Rešenje o zaključenju biračkog spiska i utvrđenju ukupnog broja birača za predstojeće lokalne izbore u Nišu.

Prema ovom rešenju, pravo glasa ima 226.266 birača, što predstavlja smanjenje u odnosu na broj birača sa parlamentarnih izbora održanih u decembru prošle godine, kada je pravo glasa imalo 228.502 birača.

Nakon zaključenja biračkog >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << spiska, sve promene u biračkom statusu mogu se izvršiti isključivo na lični zahtev građana. Građani koji žele da izmene svoj birački status mogu to učiniti najkasnije do 29. maja 2024. godine. Za podnošenje zahteva, građani se mogu obratiti Ministarstvu za državnu i lokalnu samoupravu ili Gradskoj upravi za organe Grada i građanska stanja, koja se nalazi u ulici Nikole Pašića 24, kancelarija 41. Radno vreme uprave je svakog radnog dana od 7:30 do 15:30 sati.

Takođe, Gradska izborna komisija Niša će vršiti prijem rešenja Ministarstva na osnovu kojih se vrše promene u biračkom spisku, a krajnji rok za prijem rešenja je 30. maj 2024. godine do 24:00.

Ovaj proces osigurava ažuriranje biračkog spiska i omogućava svim građanima da ostvare svoje biračko pravo na predstojećim lokalnim izborima u Nišu.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.