Вучић: На изборе идемо у широком фронту, опозиција показала неодговорност

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Maj.2024, 13:04

Вучић: На изборе идемо у широком фронту, опозиција показала неодговорност

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас да ће локални избори бити тешки и да ће се против листе око СНС ујединити многи интереси, да има и оних којима је Рокфелер давао паре, а да с друге стране од њих није чуо шта ће да ураде за грађане. Фото: Tanjug Preentscreen Вучић је рекао >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да се око СНС окупио шири фронт, показујућу да разумеју у каквој је ситуацији данас држава, те да су зато ту и Ивица Дачић, Милица Ђурђевић и многи други, стари партнери.
„Тако да сам задовољан по том питању и није све на нама, не морате увек да добијете поверење народа, али смо ми показали озбиљност и одговорност“, рекао је Вучић за ТВ Пинк.
Са друге стране, наводи Вучић, опозиција својим поделама, деобама, свађама, сукобима и неспособношћу да и листе поднесу на валидан и законит начин показују неозбиљност и неодговорност.
„Опозицији је важан Београд да се дочепају пара. Њихове идеје су само да руше. Они немају идеје да граде. Мислим да људи довољно добро знају, да Београђани разумеју. Никада неће рећи шта смо урадили, никада ништа неће признати, нити рећи, увек је лако критиковати и рећи да сте неку тему измислили. Да сам се бавио више локалним изборима не би имали шансу да ишта ураде“, рекао је Вучић и додао да данас иде на скуп у Новом Саду, а да ће затим пет дана бити у Њујорку и посвећен само томе.
Он је додао да се сада види колико су представници опозиције лагали око изборних превара, а навео је и да су сви они који су променили место пребивалишта у протеклом периоду дискриминисани јер ће због измена Закона о бирачком списку по којем сви они који су променили пребивалиште од 3. јула 2023. па до 2. јуна 2024. морати да гласају у месту старог пребивалишта.
„Замислите тај безобразлук. Донели су закон по којем они имају право да буду фантоми и да себе кандидују као фантоме, а они који то нису, обични људи који су променили пребивалиште јер су купили негде стан, продали негде стан, а нису фантомски бирачи немају могућност да гласају на местима где би требало. Надреално“, оценио је Вучић.
На питање ко финансира лидера покрета Крени-промени Саву Манојловића, Вучић је навео да се зна ко кога финансира и да није то нека тајна.
„Имате групу грађана у Чачку, којима са стране дају по 40, 50 хиљада евра за локалне изборе да би победили Тодоровића и СНС. Нешто стиже из Немачке, нешто од Рокфелера, нешто одавде, нешто оданде. Људи мисле да је то питање локалних избора само, да канализација је важна, путеви никада их више нисмо ни градили“, рекао је Вучић.
Додао је да су локални избори питање свеукупне политике, те да је глас на тим изборима уједно и глас за људе који воде земљу.
Коментаришући изјаву Сава Манојловића да „Вучића види у затвору“, а Дачића као сведока сарадника, председник је навео да он свој политички програм заснива на томе да њега види у затвору и да нема ништа друго да понуди у свом програму.
„Што се затвора тиче није најгоре што човеку може да се догоди, најгоре је када радите против своје земље. Они су говорили како нас финансира Блејер, Шведер, али они настављају са лажима. Њима је Рокфелер давао паре, имате рачуне који то доказују и немају објашњења што је то радио. Добро је да људи виде њихове антисрпске ставове, да их није брига за резолуцију и за Косово и Метохију“, рекао је Вучић.
Вучић је навео да ће предстојећи локални избори бити тешки за листу која носи његово име, јер ће се ујединити многи локални, партикуларни и уобичајени интереси.
„Ујединиће се и многи криминални интереси на локалном нивоу. Имате две листе у Новом Саду, иза којих стоји чисти криминално бизнис лоби. И то није ни листа опозициона – Србија против насиља, где су сви заједно, или нека друга. Већ има ту разних листа које су потакнуте да се кандидују, односно да изађу пред грађане само зарад својих буквално криминалних интереса“, рекао је Вучић.
Говорећи о председнику покрета „Ми-снага народа“ Бранимиру Несторовићу, Вучић је навео да га је веома ценио, али да је био изненађен његовом неодговорношћу после избора.
„За мене је ту једна реченица ‘биће пата карте’ не зна се ко пије, а ко плаћа’, мислим да је важно да се у држави зна ко пије, а ко плаћа, ко влада… Да је лоше када не знате ко одлучује и како одлучује када је лоше. Страшно је важна стабилност, одговорност, решавање проблема“, истакао је он.
Вучић је рекао и да ће ићи у Ниш у последњим данима изборне кампање и додао да су на њиховој листи у том граду све нови људи.
„У Нишу имамо комплетно нову листу. Све су нови људи зато што морају да покажу већу бригу за људе, морају да разговарају са њима“, рекао је Вучић и истакао да је много тога урађено у Нишу.
На констатацију да Драган Милић који се, како је речено, залаже за независно Косово (а који је предао листу за учешће на изборима у Нишу) говори да „све паре иду у Београд и Нови Сад“, Вучић је рекао да је то један опасан трик, истичући да се у последњих десет година та разлика смањује.
„Просечна плата 2012. година у Нишу била је 316 евра. Данас је та плата 773 евра. Она је, дакле за 150 одсто већа. У Београду је плата била 452 евра, данас је око 1053 евра, негде око 120 одсто већа плата. У Новом Саду је око 125 одсто већа плата. Дакле, пропорционално је брже расла плата у Нишу него у Београду и Новом Саду. Само што то људи неће да признају“, рекао је Вучић.
Он је казао и да је било 37.000 незапослених у Нишу, а данас свега 17.000.
Вучић је указао да је лично учествовао у довођењу фабрика у Нишу, додајући да се сада гради фабрика Палфингер, а од 1. јула ће се градити фабрика Аристон, подсетивши на фабрике које су раније изграђене у том граду.
„Ниш је имао буџет од 15 милијарди, Нови Сад 40, 5 милијарди, а Београд има још пет пута више или четири пута више од Новог Сада. Тачно је. А што не кажете колико је био буџет Ниша? Што не кажете да је био 7 милијарди, а да је данас 15 милијарди“, рекао је Вучић.
Упитао је оне који га критикују колико ће они инвеститора да доведу, додајући да је „лако критиковати, а много тешко нешто урадити“.
„Ја мислим да је Ниш на одличном путу, мислим да се никада у својој историји, ако неко хоће да буде фер, није брже и боље развијао, рекао је Вучић.
На коментар да постоји један занимљив детаљ, да онај ко је пуцао на словачког премијера Роберта Фица оснива организацију „Словачка против насиља“, и на питање да ли се боји за своју безбедност, Вучић је одговорио да се не боји ни у Њујорку, а ни у Србији.
Додао је да је премијер Словачке Роберт Фицо истински, слободарски, велики лидер и да се нада да ће бити боље, па да га, када се врати из Њујорка заједно са премијером Мађарске Виктором Орбаном посети.
Вучић је нагласио да у наредних пет дана неће одговарати ни на каква питања из домаће политике и да се тиме уопште неће бавити, већ једино нашим интересима и борбом за Србију.
Вучић је говорећи о ЕКСПУ 2027 казао да тај пројекат подразумева огромна улагања, која се не тичу само Београда.
„Београд ће добити центар за водене спортове, национални стадион, безброј квадрата новог стамбеног простора за наше лекаре, медицинско особље, снаге безбедности и све друго.
Добићете неку врсту новог центра града“, рекао је он.
Овај пројекат подразумева и градњу саобраћајница по целој земљи, а циљ је и да 2027. достигнемо плату 1.400 евра и 650 евра пензију, као и да нам стопа јавног дуга, не пређе 50 одсто, а не 60 одсто колико је Мастрихтом предвиђено, док је та стопа у ЕУ 90 одсто.
Vučić: Letimo ujutru za Njujork, pre toga sastanak sa Srbima iz regiona i patrijarhom

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: На изборе идемо у широком фронту, опозиција показала неодговорност се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.