Izvor: RTS, 17.Okt.2020, 23:07

Partizan konačno pobedio, crno-beli slavili u Železniku

Košarkaši Partizana ostvarili su prvi trijumf u regionalnoj ligi, pošto su u meču trećeg kola kao gosti savladali FMP sa 103:90. “Panteri” bili ravnopravan rival u prvom poluvremenu, u nastavku iskustvo i šut crno-belih došli do izražaja.
Konačno je Partizan trijumfovao u ABA ligi, u trećm kolu izabranici Vlada Šćepanovića savladsli su ekipu FMP-a sa 103:90.

Kapiten >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Novica Veličković predvodio je Partizan do prvog trijumfa u takmičenju, a navijače crno-belih može da raduje odličan šut spolja (trojke 12/24).
FMP je bio ravnopravan rival u prvom poluvremenu. "Panteri" su dobili prvu četvrtinu, ali onda se Partizan raspucao i već do poluvremena stekao prednost - 48:44.
Crno-beli su nastavili sa dobrom igrom i u trećoj deonici, u jednom trenutku stekli su i 15 poena prednosti, da bi FMP u poslednju četvrtinu ušao sa minusom od 11 poena - 77:66.
Odlično su izgledali crno-beli na startu poslednje deonice i trojkama Dangubića, Pejdža i Mekintajera podižu predost na maksimalnih plus 18.
Ipak, FMP se vraća u igru zahvaljujući nešto angažovanijoj odbrani, pa je prednost Partizana smanjena samo na devet poena, četiri minuta do kraja meča.

"Panteri" su uspeli da priđu i na sedam poena zaostatka, ali Filip Čović tada pravi faul za dva bacanja, a onda dobija i dve tehničke greške, automatski i isljučenje sa meča.
Košarkaši Partizana pogodili su četiri od pet slobodnih bacanja, a onda i Mekintajer pogađa sa poludistance, pa crno-beli ponovo odlaze na dvocifrenu prednost koju su sačuvali do kraja.
Čak šest igrača gostujuće ekipe imalo je dvocifren košgeterski učinak - Miler-Mekintajer 23, Zagorac 15, Pejdž 14, Tomas 13, Gordić i Veličković po 10.
U timu FMP-a odličnu utakmicu odigrao je Nemanja Nenadić sa 26 poena, Ulubaj je dodao 17, a Čović 16, uz devet asistencija.
Obe ekipe posle tri kola imaju učinak od jedne pobede i dva poraza.
ABA liga, treće kolo:
Petak:
Cedevita Olimpija - Split 94:66
Subota:
Igokea - Primorska 89:71
Budućnost - Borac 86:83
FMP - Partizan 90:103
Nedelja:
Cibona - Mega (17.00)
Crvena zvezda - Mornar (20.00)
Ponedeljak:
Zadar - Krka (18.00)

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ABA LIGA: FMP izdržao poluvreme, Partizan trojkama do prvog trijumfa (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Okt.2020

Crno-beli čekali do trećeg kola na pobedu...Košarkaši Partizana ostvarili su tek u trećem kolu ABA lige prvu pobedu u regionalnom takmičenju pošto su u Železniku savladali FMP sa 103:90 (21:23, 27:21, 29:22, 26:24). Panteri su bili ravnopravan protivnim crno-belima u prvom poluvremenu, ali je...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Šćepanović: ''Nedopustivo!''

Izvor: Sportske.net, 18.Okt.2020, 00:18

Pobeda koja nije otklonila brige...Na prvi pogled, Partizan je večeras pokazao da je na putu izlaska iz krize, slavio je u Železniku sa ubedljivih 103-90, ali posle meča trener crno-belih Vlado Šćepanović nije bio zadovoljan...''Zadovoljan sam jedino pobedom. Ponovo se ponavljaju neke stvari koje...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.