Oprema školama koje su uvele kurs japanskog jezika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Apr.2015, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oprema školama koje su uvele kurs japanskog jezika

U znak podrške školama koje su učestvovale u projektu organizovanja fakultativne nastave japanskog jezika, Micubiši korporacija izdvojila je sredstva za nabavku opreme, koja je direktorima tih škola danas uručena u ambasadi Japana.

Kroz taj projekat, japanska ambasada, Micubiši korporacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Srbiji, Društvo japanologa Srbije i Filološki fakultet zajedno su omogućili da od oktobra 2014. do marta ove godine učenici tri osnovne i dve srednje škole u Beogradu i Novom Sadu pohađaju fakultativnu nastavu japanskog jezika.

Osnovnoj školi "Filip Kljajić Fića" iz Beograda danas su uručeni su zidni projektor i zidno projektno platno, kao i bela školska tabla, školi "Vuk Karadžić" projektor i projektno platno, dok je osnovna škola "Kralj Petar Prvi" dobila policu za knjige za školsku biblioteku.

Novosadskoj gimnaziji "Jovan Jovanović Zmaj" uručeno je pet belih školskih tabli, a Zemunskoj gimnaziji 30 školskih klupa.

I Filološki fakultet dobio je policu za knjige i jednu beli školsku tablu.

Ambasador Japana Masafumi Kuroki zahvalio se Micubiši korporaciji koja je omogućila realizaciju projekta kao i Ministarstvu prosvete čija je podrška projektu, kako je rekao, bila veoma ohrabrujuća za sve koji su bili uključeni u njegovu realizaciju.

"Imamo jako dobre rezultate na kraju ove prve godine, a učenici koji su pohađali nastavu japanskog su pioniri ovog programa", rekao je Kuroki zahvaljujući svim učenicima koji su se opredelili za učenje japanskog jezika.

Ocenjujući da je uspeh projekta njegova najbolja promocija, Kuroki je naveo da se nada da će se u projekat, koliko bude nastavljen, uključiti još škola i više učenika.

"Ovo je simbolična donacija ali se nadam da će vas ohrabriti da nastavite sa učenjem japanskog jezika", poručio je ambasador školarcima u ambasadi Japana.

Direktor Micubiši korporacije u Beogradu Naoki Kođima istakao je da je projekat uvođenja nastave japanskog prvi međunarodni društveno odgovoran projekat te korporacije

"Nadam se da ćete nastaviti da učite japanski i da ćete biti najbolji promoteri Japana u vašoj okolini", rekao je Kođima đacima izrazivši nadu da će se projekat od jeseni nastaviti.

Državna sekretarka Ministarstva prosvete Zorana Lužanin zahvalila se ambasadi Japana i Micubiši korporaciji koji dobro razumeju da su učenici naša budućnost.

"Posebno se zahvaljujemo ambasadi Japana i direktorima škola koji su prepoznali koliko je obrazovanje važno za našu zemlju. Opredeljenje ove vlade je da je obrazovanje stub razvoja ove zemlje", rekla je Lužanin.

Znanje stranog jezika, dodala je, predstavlja bogatstvo za svakog čoveka.

"Bogatstvo nije samo u poznavanju jezika već i upoznavanju dragih zemalja. Nadam se da smo svi naučili mnogo toga o Japanu i da će naši đaci nastaviti da uče japanski", navela je Lužanin.

Nakon uručenja donacije, dekan Filološkog fakulteta Aleksandra Vraneš uručila je povelje zahvalnosti japanskom ambasadoru Kurokiju i direktoru Micubiši korporacije Kođimi za podršku ostvarenju projekta nastave japanskog jezika u osnovnim i srednjim školama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Podrška školama koje su uvele kurs japanskog jezika

Izvor: DobreVesti.rs, 23.Apr.2015

BEOGRAD - Zajedničkim projektom, Japanska ambasada u Republici Srbiji, Micubiši korporacija Beograd, Društvo japanologa Srbije i Filološki fakultet Univerziteta u Beogradu omogućili su da od oktobra 2014. godine do marta 2015. godine učenici osnovnih škola u Beogradu, pohađaju fakultativnu nastavu...

Nastavak na DobreVesti.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.