Najmanje 15 poginulih u tornadu u Teksasu, Oklahomi i Arkanzasu, 250.000 domaćinstava bez struje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Maj.2024, 23:51

Najmanje 15 poginulih u tornadu u Teksasu, Oklahomi i Arkanzasu, 250.000 domaćinstava bez struje

Prema najnovijem bilansu, najmanje 15 ljudi je poginulo, dok su brojni povređeni u tornadu koji je pogodio američke savezne države Teksas, Oklahomu i Arkanzas, saopštili su danas zvaničnici.
Sedam smrtnih slučajeva prijavljeno je u okrugu Kuk u Teksasu, u blizini granice sa Oklahomom, gde je tornado sinoć prošao kroz ruralno područje u blizini parka mobilnih kućica, naveli su zvaničnici, preneo je AP.
U Oklahomi su nastradale dve osobe, a uništen je i veći broj kuća, dok su među povređenima bili i gosti na venčanju na otvorenom.
Šerif okruga Kuk, Raj Sepington rekao je za američku agenciju da je među poginulima bilo dvoje dece, starosti dve i pet godina.
Okrug Teksas uključuje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.