Podrška školama koje su uvele kurs japanskog jezika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Apr.2015, 21:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podrška školama koje su uvele kurs japanskog jezika

U znak dalje podrške školama koje su učestvovale u projektu organizovanja fakultativne nastave japanskog jezika, Micubiši korporacija izdvojila je sredstva za nabavku opreme koja je svakoj od njih u ovom trenutku najpotrebnija. Dodela donacija održaće se u četvrtak 23. aprila u 16.30 časova, u prostorijama Japanske ambasade u Beogradu.

Zajedničkim projektom, Japanska ambasada u Republici Srbiji, Micubiši korporacija Beograd, Društvo japanologa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Srbije i Filološki fakultet Univerziteta u Beogradu omogućili su da od oktobra 2014. godine do marta 2015. godine učenici osnovnih škola u Beogradu, "Filip Kljajić Fića", "Vuk Karadžić" i "Kralj Petar Prvi", kao i gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" u Novom Sadu i Zemunske gimnazije, pohađaju fakultativnu nastavu japanskog jezika, a sve prilagođeno uzrastu učenika.

Za Osnovnu školu "Filip Kljajić Fića" obezbeđen je zidni projektor i zidno projektno platno, bela ąkolska tabla; za Osnovnu školu "Vuk Karadžić" projektor i projektno platno; za Osnovnu školu "Kralj Petar Prvi" polica za knjige za školsku biblioteku. Gimnazija "Jovan Jovanović Zmaj" iz Novog Sada putem ove donacije dobiće pet belih školskih tabli, a Zemunska gimnazija 30 školskih klupa. Za Filofoški fakultet u Beogradu obezbeđene su police za knjige i bela školska tabla.

Ceremoniji će pored osnovaca i srednjoškolaca koji su pohađali kurs japanskog jezika, predavača japanskog jezika i direktora gore navedenih obrazovnih institucija prisustvovati i Nj.e.g. Masafumi Kuroki, ambasador Japana u Republici Srbiji.
Pogledaj vesti o: Mitsubishi,   Japan

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Oprema školama koje su uvele kurs japanskog jezika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Apr.2015, 19:31

U znak podrške školama koje su učestvovale u projektu organizovanja fakultativne nastave japanskog jezika, Micubiši korporacija izdvojila je sredstva za nabavku opreme, koja je direktorima tih škola danas uručena u ambasadi Japana...Kroz taj projekat, japanska ambasada, Micubiši korporacija u...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.