U izraelskom napadu na Rafu poginulo 30, povređene desetine ljudi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Maj.2024, 23:51

U izraelskom napadu na Rafu poginulo 30, povređene desetine ljudi

Najmanje 30 Palestinaca je poginulo, dok je na desetine ranjeno danas u izraelskim vazdušnim napadima na grad Rafu, na jugu Pojasa Gaze, saopštili su palestinski zvaničnici, zdravstvene i hitne službe.
Gađano je naselje Tel Al-Sultan u zapadnom delu Rafe, gde su se hiljade ljudi sklonile nakon što su pobegli iz istočnih delova grada gde su izraelske snage započele kopnenu ofanzivu pre više od dve nedelje, preneo je Rojters.
Palestinski zdravstveni zvaničnik rekao je Rojtersu da je desetine Palestinaca ubijeno i ranjeno, dok je Ismail Al-Thavabta, direktor medijske kancelarije vlade u Gazi koju vodi Hamas, rekao da je poginulo 30 ljudi.
Međunarodni komitet Crvenog krsta saopštio je da njegova...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"OSAM RAKETA POGODILO ŠATORE" Palestinski mediji: U izraelskom napadu na Rafu ubijeno 40 ljudi

Izvor: Blic, 27.Maj.2024, 06:52

Najmanje 40 civila je ubijeno, a mnogi su povređeni u izraelskim vazdušnim napadima na grad Rafu, na jugu Pojasa Gaze, prenose palestinski mediji.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.