Postavljena ručna bomba u dvorište srpske porodice na KiM, zasrašivanja i progon ne prestaju!

Izvor: KMnovine.com, 27.Maj.2024, 00:13

Postavljena ručna bomba u dvorište srpske porodice na KiM, zasrašivanja i progon ne prestaju!

Postavljena ručna bomba u dvorište srpske porodice na KiM, zasrašivanja i progon ne prestaju!

Porodici Ivice Đuzića iz sela Mogila kod Vitine postavljena je ručna bomba u dvorište kuće i samo pukom srećom nije došlo do težih posledica, saopštila je danas Kancelarija za Kosovo i Metohiju, ističući da je reč o novom zastrašivanju i pritisku na Srbe.

>> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com <<

   
Mogila: Foto- arhiva    





Kako se navodi u saopštenju, porodica Đuzić se već duže vreme nalazi na meti lokalnih Albanaca, a Ivičinog sina Bobana Đuzića početkom prošle godine je napala i ubola nožem grupa albanskih mladića.




PROČITAJTE CEO TEKST: Advokat Bobana Đuzića: Dvojica od trojice napadača pušteni kući, jedan u pritvoru (VIDEO)


Ističe se da Đuzići, uprkos tome i dalje odolevaju svim napadima i “istrajni su da ostanu svoj na svome”.


Iz Kancelarije poručuju da je reč o novom zastrašivanju i pritisku na Srbe da napuste svoj kućni prag, kako bi se ostvario san tvorca svog progona srpskog naroda, premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija da etnički očisti prostor KiM.


“Beograd insistira na zaštiti srpskog naroda i traži od institucija koje imaju mandat da obezbede bezbedan život Srba na Kosmetu, da povećaju pozornost na terenu i da nadležni organi procesuiraju odgovorne za etnički motivisane napade na Srbe”, naglašava se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju koja je izdajničkom politikom najviše doprinela da albanski separatizam dobije zamah. Već je bilo reči o tome da Vlada Srbije, pa tako i ova Kkancelarija kao ispostava Vlade, rade zajednički na progon uSrba sa Kim.


Iz Kancelarije ukazuju na to da je srpski narod na KiM u istoriji preživeo i teža iskušenja od “instruisanih provokacija Aljbina Kurtija” i da će “opstati na svojim vekovnim ognjištima i nakon njegovog zuluma i terora”.


Istina, preživeo je ali zulum i teror vladine strukture vlasti u separatističkom sistemu, u vidu "Srpske liste", nije preživeo i mnogi veruju da i neće.


 * * *




Zbog cenzure i blokiranja svih medija i alternativnih pogleda, pratite naš Telegram kanal



KM novine su jedini nezavisni srpski medij sa Kosova i Metohije koji se oslanja isključivo na podršku svojih čitalaca zbog čega je naš dalji rad ozbiljno ugrožen 


Pomozite nam da opstanemo i unapredimo izveštavanje 








 




Pratite nas na FacebookTwiter ili Instagram




Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2024 ::    Hvala na interesovanju

Nastavak na KMnovine.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.