Najgori doček: Od Tesle ostali prah, pepeo i felne

Izvor: B92, 04.Jan.2016, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najgori doček: Od Tesle ostali prah, pepeo i felne

Tesla Model S zakačen na "superpunjač" u Norveškoj se zapalio i potpuno izgoreo u jutarnjim časovima 1. januara. Sreća za vlasnika, koji će novogodišnju proslavu verovatno pamtiti kao jednu od najgorih, jeste to da nije bio ni blizu svog skupcenog vozila.

Dok je vlasnik čekao da se automobil naupuni, nešto je krenulo po zlu i izbio je požar.

Međutim, zbog prirode Tesle i preporuka kompanije Ilona Maska, vlasnik, vatrogasci i radoznali prolaznici su mogli samo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da gledaju kako se Model S bukvalno topi i pretvara u neprepoznatljivu smesu.

Ovakvi požari se ne gase običnom vodom ili uobičajenim vatrogasnim smesama, a kako su izvestili lokalni mediji "za norveške vatrogasce je bakarna smesa preskupa".

Zasad nije poznat uzrok požara, ali se u komentarima na internetu pojavila teorija da je norveška infrastruktura imala problema zbog hladnog vremena i da je "superpunjač", iako je brendiran Teslinim znakom, bio samo privremeno rešenje.

Inače, ovo nije prvi put da Model S potpuno izgori i ostaje da se vidi šta će kompanija uraditi povodom ovog i sličnih slučajeva.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.