UKRAJINSKA KRIZA: Rim isključio mogućnost vojne intervencije u Ukrajini; Kijev: Na frontu više od 70 okršaja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Maj.2024, 08:41

UKRAJINSKA KRIZA: Rim isključio mogućnost vojne intervencije u Ukrajini; Kijev: Na frontu više od 70 okršaja

Rat u Ukrajini – 801. dan. Ruske snage su tokom noći lansirale na desetine dronova širom Ukrajine, saopštio je Komandant Vazduhoplovnih snaga Nikolaj Oleščuk. Navodi da su u Dnjepropetrovskoj, Hersonskoj i Harkovskoj oblasti eliminisana su 23 drona. Kijev planira da pokrene novu kontraofanzivu 2025. godine nakon 61 milijarde dolara američke vojne pomoći, najavio je savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven.
Tokom prethodnog dana na frontu su izvedena 74 borbena okršaja, Oružane snage Ukrajine su odbile 18 neprijateljskih napada u pravcu Avdijevke, objavio je Generalštab Oružanih snaga Ukrajine.
Ruske...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukrajinska PVO tokom noći oborila 23 "šaheda": "Dronovi lansirani iz Kurske oblasti i sa Krima"

Izvor: Blic, 05.Maj.2024

Komandant ukrajinskih vazduhoplovnih snaga Nikola Oleščuk saopštio je da je ukrajinska PVO oborila protekle noći 23 od 24 drona "šahed koje je Rusija upotrebila za napad na Ukrajinu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.