Kineska provincija Šandong zainteresovana za povrće iz AP Vojvodine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Maj.2024, 18:15

Kineska provincija Šandong zainteresovana za povrće iz AP Vojvodine

Delegacija Ministarstva poljoprivrede kineske provincije Šandong, posetila je danas, u okviru 91. Međunarodnog sajma poljoprivrede, štand Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.
AP Vojvodina od 2021. godine ima potpisano Pismo o namerama o uspostavljanju i razvijanju prijateljskih odnosa sa provincijom Šandong, koja je najveći industrijski proizvođač i jedna od vodećih proizvodnih regija u Kini i koja je kao takva zainteresovana za intenziviranje saradnje u toj oblasti.
U razgovoru sa pomoćnicima pokrajinskog sekretara Mladenom Petrešom i Petrom Samolovcem, gosti iz Kine iskazali su interesovanje za izgradnju industrijskog parka gde bi poslovale kompanije koje se isključivo...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Kineska provincija Šandong zainteresovana za povrće iz Vojvodine

Izvor: Radio 021, 18.Maj.2024

Delegacija Ministarstva poljoprivrede kineske provincije Šandong posetila je, na Međunarodnom sajmu poljoprivrede, štand Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.