UKRAJINSKA KRIZA: Na učestale najave Zapada o ulasku u rat, Rusija pokreće vežbe sa nestrateškim nuklearnim naoružanjem

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Maj.2024, 08:34

UKRAJINSKA KRIZA: Na učestale najave Zapada o ulasku u rat, Rusija pokreće vežbe sa nestrateškim nuklearnim naoružanjem

Rat u Ukrajini – 802. dan. Rusija je masovno napala dronovima elektroenergetske objekte u Sumskoj oblasti, a deo grada je ostao bez struje, javila je regionalna vojna uprava. Lider demokratske manjine u Predstavničkom domu Hakim Džefris smatra da će Sjedinjene Američke Države morati da se umešaju u rat protiv Ruske Federacije "ne samo američkim novcem, već i vojskom" ako Ukrajina padne.
U ruskom napadu na centar Harkova oštećeno je više od 15 stambenih zgrada, privatne kuće, automobili, sportski kompleks, kao i poslovne zgrade. Povređeno je 14 ljudi, od kojih je jedna žena u teškom stanju, saopštavaju lokalni zvaničnici.
Oružane snage...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

VELIKI NAPAD U SUMSKOJ OBLASTI Rusi udarili na energetske objekte, Ukrajinci ostali bez još jednog "abramsa"

Izvor: Blic, 06.Maj.2024

U ruskom napadu dronovima i raketama na Sumsku oblast u Ukrajini oštećen je visokonaponski objekat Nacionalne energetske kompanije "Ukrenergo".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.