BLISKOISTOČNI SUKOB: Delegacija Hamasa odlazi iz Kaira, direktor CIA ide hitno u Dohu; Katar: Neće nas niko naterati da pritiskamo bilo koju stranu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Maj.2024, 08:41

BLISKOISTOČNI SUKOB: Delegacija Hamasa odlazi iz Kaira, direktor CIA ide hitno u Dohu; Katar: Neće nas niko naterati da pritiskamo bilo koju stranu

Sukob Izraela i Hamasa – 212. dan. Pojas Gaze i Zapadna obala bili su pod udarima IDF-a i tokom prethodnog dana. Egipat posreduje u razgovorima o prekidu vatre u kojima sukobljene strane žele da diktiraju uslove sa nepomirljivih pozicija. Hamas traži trajno povlačenje neprijateljske vojske, a Izrael oslobađanje talaca uz nastavak akcija u enklavi. Vašington tvrdi da zvanični Tel Aviv sprovodi politiku koja odražava stavove domaće javnosti, dok Palestincima garantuje da će nakon trenutnog mira i puštanja zatočenika uslediti i okončanje rata.
Najmanje 10 Palestinacaubijeno je i ranjenotokom prethodnog dana u izraelskim akcijama na stambena naselja širom Pojasa Gaze i na Zapadnoj obali.
Egipat posreduje...
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.