Izvor: eKlinika.rs, 24.Maj.2024, 19:00

Nelečena apneja u snu i njeni iznenađujući znaci i simptomi

Apneja u snu veoma je često stanje koje ugrožava kvalitet sna i može dovesti do očekivanih i neočekivanih posledica. Postoje znaci koji možda nisu oni na koje prvo pomislimo kod apneje u snu, ali oni zaista mogu navesti na pomisao da je ovo stanje prisutno. Na sreću, dostupni su efikasni tretmani koji mogu pomoći da zaspimo i da se osećamo bolje.
Depresija povezana sa apnejom u snu Postoji mnogo preklapanja između problema sa spavanjem i problema sa raspoloženjem. Depresija, posebno, ima jaku vezu sa apnejom u snu. Može se manifestovati kao neraspoloženje ili tuga, čak i epizode plača. Ali kod apneje u snu mogu da se jave i anksioznost, napadi panike noću i razdražljivost.
Može...

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.