Jerusalim, grad stradanja i vaskrsenja Isusovog

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Maj.2024, 08:41

Jerusalim, grad stradanja i vaskrsenja Isusovog

Vaskrsenje Hristovo je najveći događaj u istoriji hrišćanstva. Po ovome se ova religija razlikuje od svih drugih vera. U svim drugim religijama osnivači istih su smrtnici, dok je hrišćanstva sin božji koji predstavlja obnavljanje ljudske prirode i presazdanje ljudskog roda. Izvorište Hrišćanske vere, tako je sveti grad, Jerusalim.
Jerusalim je univerzalan grad. Prestonica dva naroda, svetinja tri vere, nagrada vladarima, mesto sudnjeg dana i bojno polje današnjeg sukoba civilizacija.
Jedan od najprometnijih pravaca ovde je “Put suza” ili Via Dolorossa, koji počinje u muslimanskoj a završava u hrišćanskoj četvrti Ha Nova Ha Notzri koja je najposećeniji deo starog grada. Prepun je crkava, patrijaršija...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.