Petković: Bezumna politika Prištine sprečila da budem na Vaskrs s narodom na Kosovu i Metohiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Maj.2024, 08:36

Petković: Bezumna politika Prištine sprečila da budem na Vaskrs s narodom na Kosovu i Metohiji

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković čestitao je danas Vaskrs, istakavši da je i ove godine želeo da radost najvećeg hrišćanskog praznika podeli s našim narodom na Kosovu i Metohiji, ali da mu je "bezumna politika Prištine to onemogućila".
"Radilo se o poseti za praznik koji sam po sebi nosi poruku mira, ljubavi i razumevanja, među svim ljudima dobre volje, bez obzira na veru ili naciju. I upravo te poruke sam želeo, zajedno sa našim narodom, da uputim iz Visokih Dečana, koji su naš stožer i vekovni svetionik. Ali, bez obzira na fizičku razdvojenost, čvrsto i nepokolebljivo, uvek, pa i danas, na ovaj veliki praznik, ja sam sa svojim narodom na Kosovu i Metohiji", naveo...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Petković o zabrani ulaska na Kosovo: Radilo se o poseti za praznik koji nosi poruke mira

Izvor: Danas, 05.Maj.2024

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je danas, govoreći o zabrani Prištine da na Uskrs ide na Kosovo, da se radilo o poseti za praznik "koji sam po sebi nosi poruke mira, ljubavi i razumevanja, među ljudima dobre volje, bez obzira na veru ili naciju".

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.