Izvor: Luftika.rs, 24.Maj.2024, 15:54

Progresivna Vojvodina: Preko 30.000 fantomskih birača preseljeno u Novi Sad zbog lokalnih izbora

Kako nam se približavaju lokalni izbori 2. juna, tako polako isplivavaju nove potencijalne izborne malverzacije sa tzv. fantomskim biračima. Nakon Beograda u decembru prošle godine, izgleda da je na redu Novi Sad, jer se procenjuje da bi u glavnom gradu Vojvodine opozicija mogla da napravi dobar rezultat.
Naime, organizacija Progresivna Vojvodina osumnjičila je MUP i Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu za organizovani kriminal, oko predizbornih prebivališta odnosno fantomskih birača.
Kažu da su utvrdili na osnovu državnih podataka da je za dve godine, 2022. i 2023, u Novom Sadu više od 38.000 novodoseljenih punoletnih građana, a da su neophodne...

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.