SAMO NEBO JE GRANICA: Napadač Borusije zamenio čudo iz Norveške i ušao u ISTORIJU

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Nov.2020, 19:13

SAMO NEBO JE GRANICA: Napadač Borusije zamenio čudo iz Norveške i ušao u ISTORIJU

Padaju rekordi jedan po jedan.

 Napadač Borusije Dortmund Jusufa Mukoko napunio je u petak 16 godina i time stekao pravo nastupa u elitnom rangu nemačkog fudbala.

Dan kasnije mu je trener Lusijen Favr dao šansu na terenu protiv berlinske Herte, pa je Mukoko postao najmlađi igrač u istoriji Bundeslige.

Vrlo zanimljiv meć večeras (21.00) u Premijer ligi - sastaju se Vulverhempton, koji ima sjajan tim ali ne igra prema očekivanjima, i najprijatnije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << iznenađenje ove sezone Sautempton, koji već šest kola ne zna za poraz. Kvota na keca je 2,40, a na dvojku 3,20, dok je kvota na 3+ 2,15. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Vulverhempton - Sautempton.

Pet minuta pre kraja meča koji je Borusije dobila 5:2 zamenio je četvorostrukog strelca Erlinga Halanda i oborio rekord još jednog bivšeg "milionera" Nurija Šahina.

- Kakva noć! Veoma srećan što sam debitovao. Ali još sam srećniji zbog tri boda. Ništa ne može opisati ovaj osećaj. Hvala vam, hvala svima na ovom trenutku - napisao je na svom Instagram nalogu Jusuf Mukoku.

Tinejdžer rođen u Kamerunu, a odrastao u Nemačkoj, je od avgusta trenirao sa prvim timom Borusije kako bi se spremio za svoju šansu u seniorskoj konkurenciji.

Mukoko je postigao 90 golova uz 16 asistencija na 56 nastupa za U17 tim Borusije, te 51 gol i 11 asistencija na 32 utakmica za U19 ekipu.

Borussia Dortmund's teen sensation Youssoufa Moukoko becomes the youngest player in Bundesliga history https://t.co/3jo4mxJPFM

— MailOnline Sport (@MailSport) November 22, 2020

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OBJASNILA: Tošićeva Jovana IZDOMINIRALA u minijaturnom crnom korsetu (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Nov.2020

Broj lajkova raste munjevitom brzinom...Jedna od najbolje obučenih i najatraktivnijih izabranica naših sportista svakako je Jovana Gajić, devojka koja je osvojila srce Zorana Tošića...Vrlo zanimljiv meć večeras (21.00) u Premijer ligi - sastaju se Vulverhempton, koji ima sjajan tim ali ne igra...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Barnli konačno pobedio - Vud srušio Kristal Palas i poslao Fulam u zonu ispadanja! (video)

Izvor: Sportske.net, 23.Nov.2020

Sada su jedino Šefild i VBA bez pobede u prvih devet kola Premijer lige...Fudbaleri Barnlija tek iz devetog pokušaja stigli su do prve pobede u Premijer ligi pošto su na domaćem terenu slavili protiv Kristal Palasa sa 1:0 u pretposlednjem meču 9. kola...Strelac odlučujućeg gola bio je dugogodišnji...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.