Izvor: MozzartSport.com, 12.Apr.2021, 20:42

Rad zadržao glavu iznad vode, Kaluđerović - Bojović 75:74; Voša se vratila na treće mesto, Mačva i Zlatibor definitivno otpisani

Velika pobeda Građevinara protiv tradicionalnog rivala...

Vojvodina se vratila na treće mesto, Rad ostvario veoma važnu pobedu u borbi za opstanak protiv tradicionalnog rivala, dok su Zlatibor i Mačva potvrdili da su na nizbrdici s koje im nema povratka. Za Inđiju je bilo biti ili ne biti protiv najslabijeg tima lige - i bila je pobeda koja joj čuva nadu da može do opstanka.

To je u najkraćem rezime današnjih utakmica domaće Superlige.

Vojvodina i >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Čukarički sigurni su u TOP 4 i samo čudo može nekoga od njih da spreči da uz Crvenu zvezdu i Partizan na kraju sezone ne obezbede Evropu. Za tako nešto Radnik iz Surdulice morao bi da osvoji Kup Srbije, što je priznaćete - misaona imenica.

Bez obzira na izvesan plasman u novostvorenu Konferencijsku ligu, te činjenicu da sva tri naša učesnika kreću iz druge runde kvalifikacija za to takmičenje, Novosađani su danas protiv Zlatibora pronašli dovoljno motiva da slave sa 2:1 golovima Dejana Zukića i rezerviste MIljana Vukadinovića. Gosti iz Čajetine imali su u jednom momentu bod u džepu (Stefan Vukić izjednačio u 62. minutu), međutim Nenad Lalatović je pogodio s izmenama i crveno-beli su stigli do celog plena.

Zlatiborci ostaju na 14 bodova od prvog tima iznad crte pa je jasno je kao dan da više nemaju čemu da se nadaju, baš kao ni Šapčani, koji su poraženi u Kruševcu - 0:2.

Zlatibor i Mačva uz odavno prežaljenu Bačku imaju najmanje pobeda u Superligi, postigli su najmanje golova (ponovo uz Bačku) i primili daleko najviše. Čak više od Bačkopalančana. U prevodu - očekivan rasplet situacije u srpskoj eliti.

Kada je Napredak u pitanju današnji trijumf (Milunović i Čečarić) ostavio mu je glavu iznad vode. Baš kao Inđiji i Radu. Junak zeleno-belih je Željko Dimitrov, strelac pobedonosnog pogotka u 21. minutu (za sedmi bod u poslednja tri meča), dok se Banjica ponovo klanja Andriji Kaluđeroviću. U atraktivnom susretu protiv Novog Pazara (3:2), velikog protivnika Građevinara još iz drugoligaških dana, iskusni golgeter postigao je treći pogodak za domaćina i stekao prednost u odnosu na Milana Bojovića u trci za laskavo priznanje "najbolji strelac u istoriji Superlige". Naravno, za Rad je mnogo važnije što mu je taj gol osigurao pobedu protiv direktnog konkurenta u bici za opstanak.

Za domaćina su pogađali još Gojković i Šarić, a na drugoj strani Delimeđac i Gigić.

Do zlata vrednih bodova večeras je došao i Metalac iz Gornjeg Milanovca. Posle više od mesec dana posta. Radnik je poveo pogotkom Makarića, a preokret režirali Embungu i Maksimović.

SUPERLIGA - 31. KOLO

Subota

Čukarički - TSC 0:0

Mladost - Spartak 1:0 (0:0)

/Bojović 55/

Voždovac - Proleter NS 1:1 (1:0)

/Hajdin 20 - Tomović 58 pen/

Nedelja

Javor - Crvena zvezda 1:5 (1:2)

/Luković 4, Katai 8 i 31, Milunović 60, Ben 71, Falko 82/

Partizan - Radnički Niš 2:0 (1:0)

/Asano 45, Holender 48/

Ponedeljak

Inđija - Bačka 1:0 (1:0)

/Dimitrov 21/

Rad - Novi Pazar 3:2 (1:1)

/Gojković 10, Šarić 52, Kaluđerović 77 - Delimeđac 26, Gigić 82/

Vojvodina - Zlatibor 2:1

/Zukić 32, Vukadinović 77 - Vukić 62/

Radnik - Metalac 1:2 (1:1)

/Makarić 23 - Embungu 30, Maksimović 59/

Napredak - Mačva 2:0 (1:0)

/Milunović 42, Čečarić 55/

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.