Izvor: MozzartSport.com, 02.Avg.2021, 12:42

Moguć još jedan regionalni derbi, sjajno prošli Salcburg u Monako

Poznati svi parovi plej-ofa za plasman u Ligu šampiona

Potencijalni regionalni derbi između Crvene zvezde i zagrebačkog Dinama, pod uslovom da prvak Srbije bude uspešniji od Šerifa, a najbolji hrvatski tim izbaci Legiju, apsolutni je vrhunac žreba plej-ofa za plasman u Ligu šampiona. Bar kad je reč o ljubiteljima fudbala na Balkanu. A osim tog projektovanog susreta biće još dosta uzbudljivih >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << mečeva na poslednjem stepeniku do elitnog kupa.

Na prvu loptu se čini da je najbolje prošao Salcburg. Klub iz Mocartovog grada je za protivnika dobio danski Brondbi, kao verovatno najbolju moguću opciju od preostalih, pa se prvaku Austrije crta put do trećeg uzastopnog učešća u grupnoj fazi Lige šampiona. Izbegao je Jang Bojs, Glazgov Rendžers, ali i Crvenu zvezdu koja ga je zaustavila pre tri leta.

Kad je region u pitanju mogli bismo da gledamo još jedan derbi. Da se za plasman među 32 najbolja kluba bore Kluž i Ferencvaroš. Pred oba tima je težak posao već u trećoj rundi, pošto je rival Rumunima Jang Bojs, a Mađari moraju na Slaviju i tek ako se dese dva iznenađenja moguće je susret suseda. Ovako deluje da će pre Švajcarci i Česi da se obračunaju ko je zreliji za najpopularnije klupsko takmičenje Starog kontinenta.

Po imenima rivala i kvalitetu aktuelnog kadra najbolji fudbal trebalo bi da gledamo ako se sudare Glazgov Rendžers i Olimpijakos. Naravno, ako tim Stivena Džerarda najpre izbaci švedski Malme, a grčki velikan opravda status favorita protiv Ludgoreca, pošto Bugari nisu opasni kao što su nekad bili.

U stazi pratilaca sreća se osmehula Monaku. Ekipa čiji je član Strahinja Pavlovića će, ako prođe prašku Spartu, za plasman igrati sa boljim iz duela Genk-Šahtjor. Svakako bolja opcija nego da izađe na crtu pobedniku dvomeča Benfika – Spartak Moskva, pošto se taj ukršta sa boljim iz duela PSV –Midtjiland.

Prvi mečevi na programu su 17. i 18. avgusta, revnaši 24. i 25. avgusta.

PAROVI PLEJ-OFA ZA PLASMAN U LIGU ŠAMPIONA

Staza šampiona

Salcburg (Austrija) – Brondbi (Danska)

Kluž (Rumunija)/Jang Bojs (Švajcarska) – Ferencvaroš (Mađarska)/ Slavija (Češka)

Malme (Švedska)/Glazgov Rendžers (Škotska) – Olimpijakos (Grčka)/Ludogorec (Bugarska)

Crvena zvezda (Srbija)/Šerif (Moldavija) – Dinamo Zagreb (Hrvatska)/Legija (Poljska)

Staza pratilaca

Monako (Francuska)/Sparta Prag (Češka) – Genk (Belgija)/Šathjor (Ukrajina)

Spartak Moskva (Rusija)/Benfika (Portugal) – PSV (Holandija)/Midtjiland (Danska)

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.