Liverpul i Napoli u nokaut fazi, Salcburg u Ligi Evropa

Izvor: RTS, 10.Dec.2019, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Liverpul i Napoli u nokaut fazi, Salcburg u Ligi Evropa

Fudbaleri Liverpula izborili su plasman u nokaut fazu Lige šampiona, pošto su u gostima pobedili Salcburg sa 2:0. Napoli, takođe, u narednoj rundi - rutinski savladao Genk sa 4:0.
Šampion Evrope ostaje u trci da tron odbrani, pošto je trijumfovao u Austriji, iako mu je i nerešeno bilo dovoljno.

Pravo je čudo što u prvih 45 minuta meča u Salcburgu nije bilo golova. Šanse su se smenjivale >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pred oba gola, a Salah je nekoliko vrhunskih prilika propustio.
Prednost Liverpulu je doneo Nabi Keita u 57. minutu, kada je glavom smestio loptu u mrežu na asistenciju Manea. 
Već u narednom minutu, Liverpul dolazi do drugog gola. 
Salah se iskupio za sve promašaje, pošto je majstorski postigao gol, gotovo iz mrtvog ugla.
„Crveni" su trijumfom u Austriji obezbedili prvo mesto u grupi, dok će dalje sa drugog mesta Napoli, koji je sa 4:0 savladao Genk.
Arkadijuš Milik je kompletirao het-trik već u 38. minutu, a u nastavku je Dris Mertens pogodio sa bele tačke.
Liverpul je prvi sa 13 bodova, Napoli drugi sa 12, Salcburg ima sedam i igraće na proleće u Ligi Evropa, dok se Genk oprašta od evropskih takmičenja.
Ovako su protekli mečevi Grupe E: 
20.45 - Kraj u Napulju, gotovo je i u Liverpulu. 
20.25 - GOL! Napoli vodi 4:0, Mertens iz penala. 
20.10 - GOL! Novi gol šampiona Evrope, ovaj put je strelac Salah. Majstorija Egipćanina, gotovo iz mrtvog ugla smešta loptu u malu mrežu. 
20.08 - GOL! Liverpul je poveo golom Nabija Keite. 
19.42 - Napoli ubedljivo vodi na poluvremenu, dok u Salcburgu, začuđujuće, nema golova, uprkos brojnim prilikama na obe strane. 
19.32 - GOL! Het-trik Milika u prvom poluvremenu utakmice u Napulju. 
19.21 - GOL! Napoli vodi 2:0. Ponovo je strelac Milik. 
19.04 - GOL! Napoli je poveo golom Arkadijuša Milika. Poljak je iskoristio katastrofalnu grešku golmana gostiju i doneo prednost Napoliju.
19.00 - Počeli su mečevi Grupe E.
18.40 - Spektakl u Austriji...

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tinejdžer Fati izbacio Inter, kraj za Tadića i Ajaks

Izvor: RTS, 10.Dec.2019

Fudbaleri Barselone savladali su u finišu meča ekipu Intera u Milanu sa 2:1, čime je italijanska ekipa završila učešće u Ligi šampiona već u grupnoj fazi. Istu sudbinu doživeo je i prošlogodišnji polufinalista takmičenja ekipa Ajaksa, koja je na svom stadionu poražena od Valensije...

Nastavak na RTS...

Keita i Salah za pobedu Liverpula, Milik nosio Napoli

Izvor: Beta, 10.Dec.2019

Fudbaleri Liverpula i Napolija potvrdili su večeras plasman u osminu finala Lige šampiona. Liverpul je u šestom kolu Grupe E u gostima pobedio Salcburg sa 2:0, dok je Napoli na svom terenu bio bolji od Genka sa 4:0.Šampion Evrope je takmičenje u grupi E završio na prvom mestu sa 13 bodova, dok...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.