Izvor: MozzartSport.com, 26.Apr.2021, 00:04

AFRIKA: Kajzer i kad se ne bori za titulu dovoljno dobar da slomi šampiona

Evo kako su se završili neki današnji mečevi sa afričkog kontinenta

IHEFU - KOASTAL UNION -3:0 (3:0)

(Fudbal, Tanzanija 1)

Ifehu igra sve bolje. Kvote ga nisu favorizovale protiv Koastal Uniona, ali mu to nije smetalo da već tokom prvog poluvremena zasluži treću pobedu u nizu i odvoji se od zone ispadanja. Vesnik pobede domaćina bio je Simčimbu koji je pogađao u 21., a zatim i u 33. minutu, da bi blickrig kompletirao Lot do 36. minuta. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Treća vezana utakmica na kojoj Ifehu nije primio gol i druga koju Koastal gubi bez postignutog pogotka.

ESPERANS – SFAKSIJEN – 0:0

(Fudbal, Tunis 1)

Teško da iko do kraja šampionata u Tunisu može da stane između Esperansa i pehara namenjenom šampionu države, ali je domaćin večeras ipak razočarao remijem bez golova sa Sfaksijenom. Doduše, konačni ishod dobija smisao ako se u obzir uzme podatak da su se sastale dve najbolje odbrane prvenstva – Esperansova je ostala na 11 primljenih golova iz 22 meča, Sfaksijenova ima jedan više. Četvrti put zaredom Afrička zver nije uspela da pobedi Sfaksijen, a drugi put u tom periodu nakon poslednjeg sudijskog zvižduka mreže se nisu tresle.

ČIPA JUNAJTED - GOLDEN EROUZ – 0:0

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Čipa je ostala u zoni ispadanja posle remija mirnih mreža na domaćem terenu. Doduše, domaćin nema za čim da žali budući da je preko puta sebe imao trećeplasirani tim Južnoafričke republike koji je sedam puta zaredom izbegao poraz. Bio je ovo četvrti remi u poslednjih pet mečeva za Zlatne strele, dok Čipa 11. put zaredom nije slavila u domaćem šampionatu.

MAMELODI - KAJZER ČIFS – 1:2 (1:0)

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Mamelodi je okršaj južnoafričkih velikana dočekao sa nizom od 22 utakmice bez poraza u domaćem šampionatu (računajući i prošlu sezonu). Ali to očigledno nije bila garancija uspeha, jer je ove sezone neprepoznatljivi Kajzer Čifs pronašao snagu za povratak i preokret. Branilac trofeja je poveo posle 35 minuta igre preko Sirina i do dvadesetak minuta pre kraja delovalo je da će i teći put zaredom pobediti Čifse. Ali autogolom iz 72. minuta je vratio rivala u igru, a samo stotinak sekundi kasnije već je zaostajao. Tako je ostalo do kraja.

FOREST RENDŽERS - KABVE VORIORS – 1:0 (1:0)

(Fudbal, Zambija 1)

Igrali su Šumski rendžeri u poslednje vreme u ritmu pobeda, poraz, pobeda, poraz... I večeras je došlo vreme za novi trijumf. Prvo poluvreme proteklo je bez pogodaka, a tek što je počelo drugo mreža Kabvea se zatresla. Malabo je pogodio i ispostavilo se približio svoj tim na pet bodova prvoplasiranom Zesko Junajtedu od kojeg ima čak četiri utakmice više. Kabve ostaje na dva boda poziciji broj četiri koja garantuje kvalifikacije za Afrički kup konfederacija.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.