Porše imenovao Olivera Bluma za novog izvršnog direktora

Izvor: Blic, 30.Sep.2015, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porše imenovao Olivera Bluma za novog izvršnog direktora

Nemački proizvođač sportskih automobila "Porše" imenovao je danas Olivera Bluma za novog generalnog direktora.

Blum, koji je od 2013. godine bio zadužen za proizvodnju i logistiku u Poršeu, dobio je "zeleno svetlo" Nadzornog odbora Poršea za imenovanje na funkciju generalnog direktora od 1. oktobra, navodi AP.

Novi generalni direktor, 47-godišnji Blum, zamenio je Matijasa Milera koji je prošle nedelje postavljen za prvog čoveka Poršeove majke-firme Folksvagena >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << (VW).

Miler je došao na čelo VW pošto je dotadašnji direktor Martin Vinterkorn podneo ostavku zbog skandala sa softverom ugradjenim u 11 miliona Foloksvagenovih dizel automobila koji je lažirao stvarni nivo zagadjenja vazduha.
Pogledaj vesti o: Porsche

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.