Izvor: Radio 021, 20.Apr.2021, 10:26

Fudbalski savez Srbije: Podrška Uefi, fudbal ne sme da se deli na bogate i siromašne

Fudbalski savez Srbije oglasio se povodom odluke 12 klubova da formiraju Superligu Evrope, te kako navode u saopštenju u potpunosti staju na stranu Uefe.

Čitav sportski svet ostao je zatečen kada su pre dve večeri 12 velikana svetskog fudbala izdali jednoglasno saopštenje o formiranju novog takmičenja, Superlige Evrope. Na ovo "odmetništvo" velikana iz Engleske, Španije i Italije gotovo svi savezi, organizacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i legende ovog sporta dali su svoje mišljenje.

Fudbalski savez Srbije oglasio se saopštenjem kojim u potpunosti staje na stranu Uefe. Iz Saveza kažu da fudbal ne sme da se deli na "bogate i siromašne", te glavnom vrednošću ovog sporta smatraju upravo to što autsajder može biti šampion, a iz lige može ispasti favorit.

"Fudbalski savez Srbije izražava jasan stav protiv formiranja novog evropskog takmičenja ili tzv. 'lige bogatih', takmičenja koje svojim izraženim egoizmom uzima fudbalu ono što ga je učinilo planetarnim i najpopularnijim, osećaj zajedništva i solidarnosti. Igra koja spaja a ne razdvaja, igra koja svima omogućava neki san, pripada zajedničkoj porodici Uefa i Fifa, sistemu skladnih i organizovanih fudbalskih struktura", navodi se u saopštenju.

Iz FSS-a zaključuju i da "Svako ima pravo izbora, a izbor Saveza Srbije je samo jedan - podrška Uefi".

Čelnici FSS-a, v.d. predsednika Marko Pantelić i generalni sekretar Jovan Šurbatović prisustvuju 45. Kongresu Uefa koji se održava u švajcarskom gradu Montrou.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

FSS: Podrška UEFA u borbi protiv Superlige

Izvor: N1 televizija, 20.Apr.2021

Povodom odluke 12 bogatih klubova da se formira novo takmičenje Superliga Evrope, oglasio se i Fudbalski savez Srbije.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.