Nissan otpušta više od 10.000 radnika

Izvor: SEEbiz.eu, 24.Jul.2019, 07:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nissan otpušta više od 10.000 radnika

TOKIO - Japanski proizvođač automobila Nissan Motor Co Ltd planira otpuštanje više od 10.000 zaposlenika u svojim tvornicama diljem svijeta, otkrila je osoba koja je upoznata s planovima uprave tvrtke.

Iz Nissana nisu željeli komentirati ovu vijest, međutim nagađa se kako će plan o smanjenju >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << broja zaposlenih, kao i financijski rezultati tvrtke biti predstavljeni u četvrtak.

Rezovi iznose 7% Nissanove radne snage, a otpuštanja bi trebala biti u tvornicama u inozemstvu s niskim stopama iskorištenosti.

Nissan je u svibnju prognozirao 28-postotni pad godišnje operativne dobiti, što je zajedno s prošlom godinom pad od 45% čime je ovaj proizvođač automobila na putu prema najslabijoj zaradi u 11 godina.

Renault posjeduje 43% dionica Nissana.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Nissan otpušta 10.000 radnika širom sveta

Izvor: Danas, 24.Jul.2019

Japanski proizvođač automobila Nissan Motor Co Ltd planira otpuštanje više od 10.000 zaposlenih u svojim fabrikama širom sveta, otkrila je osoba koja je upoznata s planovima uprave, javlja novinska agencija Hina. Članak Nissan otpušta 10.000 radnika širom sveta se pojavljuje prvo na Dnevni list...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.