Kolege će im zavideti: Italijanska policija bogatija za još jedan Lamborghini FOTO

Izvor: B92, 20.Dec.2023, 09:27

Kolege će im zavideti: Italijanska policija bogatija za još jedan Lamborghini FOTO

Ne, neće se koristiti kao presretač, već u humanije svrhe.

Lamborghini je izgradio svoje ime na supersportskim, ali nepraktičnim automobilima. Međutim, u SUV Urus može udobno da se smesti petoro sa prtljagom. Takođe je znatno jeftiniji od Lambo V10 i V12 alternativa, tako da ne čudi što dominira na prodajnim listama italijanskog proizvođača od njegovog objavljivanja 2018.

Došlo je vreme da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Urus demonstrira svoju svestranost i kao policijsko vozilo. To je šesti automobil koji je Lamborghini opremio za italijansku policiju, a ovaj je zasnovan na moćnoj verziji Performante.

Urus tako nastavlja stopama drugih Lamborghinija koji su pre njega modifikovani za potrebe policijske službe, uključujući superautomobile Gallardo i Huracan koji se koriste za brzi transport ljudskih organa do pacijenata kojima čekaju na transplataciju.

Ovaj Urus takođe ima humanu svrhu. Poseduje poseban odeljak za hlađenje u prtljažniku za isporuku organa. Pored toga, u prenosivom frižideru može da se transportuje i plazma.

Specijalne policijske oznake na karoseriji je kreirao Lamborghini Centro Stile kombinovanjem klasične plave nijanse italijanske policije sa belom. Pored toga, na vratima su aplicirani policijski logotipi od reflektirajuće folije, a integrisan je i neizostavni motiv italijanske zastave.

Ostale promene uključuju LED plavu "rotaciju" na krovu i dvotonsku električnu sirenu.

Urus Performante je prošao kroz niz modifikacija i u unutrašnjosti, koje uključuju sef za oružje i namenski deo za defibrilator, zajedno sa ekranom za poruke na preklop postavljen iznad kontrolne table.

Ovaj Lamborghini može munjevito da stigne do svog odredišta zahvaljujući tvin-turbo V8 motoru koji proizvodi 666 konjskih snaga, što omogućava da od 0 do 100 km/h ubrza za 3,3 sekunde. Maksimalna brzina je 305 km/h.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.