Vozač koji je izazvao sudar na Ibarskoj magistrali samo malo zaspao

Izvor: Blic, 04.Maj.2013, 21:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vozač koji je izazvao sudar na Ibarskoj magistrali "samo malo zaspao"

Jedna žena je poginula, dok su četvoro dece i četiri odrasle osobe povređeni u lančanom sudaru na Ibarskoj magistrali kod ulaza u Sremčicu. Kako saznaje "Blic" od svedoka, vozač "golfa" je rekao svojoj ženi kako je "samo malo zaspao".

Do sudara je došlo oko 12 sati i u njemu su učestvovala cisterna sa naftom firme "Knez Petrol" iz Batajnice i dva putnička vozila.

Nesreća se dogodila kada je automobil "golf 6" iz za sada nepoznatog razloga, vozeći >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ka Beogradu, iznenada skrenuo levo i udario u cisternu koja je dolazila iz suprotnog smera.

Kako saznaje "Blic" od svedoka, vozač "golfa" je rekao svojoj ženi kako je "samo malo zaspao".

Vozač cisterne je potom izgubio kontrolu nad vozilom, prešao u suprotnu traku i sudario se sa "hondom" u kojoj se nalazila žena koja je izgubila život.

Vozač cisterne tvrdi da se zbog potresa mozga ničega ne seća, jedino zna da je nakon jakog udarca sleteo u jarak.

- Bilo je strašno, na mene je naleteo automobil i posle jakog udara sam sleteo u jarak. Dalje se više ničega ne sećam. Nemojte pisati kako se zovem, ne želim da moja porodica sazna iz novina da sam povređen - ispričao je vozač cisterne koji je zadobio prelom leve ruke.

Kako nezvanično saznajemo, u "golfu" se nalazila porodica sa dve devojčice, dok su se u "hondi" nalazili stariji bračni par, dva dečaka i još jedna osoba koja je lakše povređena.

U Urgentnom centru devojčicama konstatovane su povrede kičme i glave, a biće prebačene u Dečju kliniku u Tiršovoj, u kojoj se već nalaze dva povređena dečaka.

Kako "Blic" saznaje, desetogodišnji dečak ima povrede kičme, razderotinu kolena i gornje usne. Drugi dečak, star pet godina, ima povredu stomaka, ali lekari sumnjaju da ima i potres mozga jer je veoma pospan.

Prema rečima dežurnih lekara, deca nisu životno ugrožena, ali će biti zadržana u bolnici na posmatranju.

Roditelji devojčica bili su u šoku dok su čekali da lekari dijagnostikuju povrede njihove dece i raspitivali su se za ostale povređene u nesreći.

- Ne mogu da dođem sebi, strašno, važno je samo da su deca dobro - rekla je uplakana majka devojčica koja je zadobila lakše povrede.

Vozač "honde" i suprug nastradale žene prebačen je u Urgentni centar u svesnom stanju, ali dezorijentisan.

Konstatovane su mu povrede glave i grudnog koša, prelom podlaktice i povreda stomaka. Mlađi muškarac od 35 godina, takođe, ima potres mozga.

Mušarac D.S. (35) je u neurohirurškoj ambulanti, a žena D.S. (36) u hirurškoj ambulani i njih dvoje će najverovatnije biti pušteni na kućno lečenje, rekli su u dežurnoj ekipi u Urgentnom centru.

Među povredjenima koji su primljeni u Urgentni centar je i LJ. D. (67) koji ima ozbiljnije povrede i koji je nakon reanimacije i dijagnostike prebačen na šok B, dok je S. J. (30) koji je zadobio povrede ekstremiteta zbrinut na ortopediji.

Na mesto nesreće izašli su istražni sudija i tužilac, a istragom će biti utvrđeno zašto je vozač "golfa" prešao na suprotnu stranu i izazvao lančani sudar.

VIDEO > U Urgentnom centru zbrinuto petoro povređenih:

Najčitanije SADA:


Pogledaj vesti o: Ibarska magistrala

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.