Alen: SAD duboko posvećene bezbednosti na severu KiM

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Maj.2024, 23:51

Alen: SAD duboko posvećene bezbednosti na severu KiM

Američka državna podsekretarka za diplomatiju i javne poslove Elizabet Alen poručila je večeras da su Sjedinjene Američke Države "duboko posvećene" bezbednosti na severu Kosova i Metohije.

Alen je u intervjuu za Kljan Kosova navela da američka administracija sa predstavnicima Beograda i Prištine razgovara o načinima da se smanje tenzije, da se poveća regionalna integracija i da se bezbednost ljudi stavi na prvo mesto.

Upitana da li postoji razlika u američkim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zahtevima prema zvaničnoj Prištini i Beogradu u odnosu na dijalog, Alen je rekla da SAD imaju odnose sa, kako je navela, "obe zemlje".

Naglasila je da su formiranje Zajednice srpskih opština i zabrana srpske robe pitanja o kojima će se otvoreno razgovarati sa vladom u Prištini.

Prema njenim rečima, to su oblasti u kojima Vašington vidi mogućnosti za veći napredak u partnerstvu sa Prištinom.

Alen se nalazi na balkanskoj turneji u okviru koje je posetila i Beograd i Prištinu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.